Food & Drinks

Deze hemelse Flügel Raket cocktail laat de temperatuur flink dalen

flugel-raketje-cocktail-maken

Met deze heerlijke zomerse temperaturen genieten we maar al te graag van een lekkere cocktail. Ze zijn zo verleidelijk en proeven naar een glaasje limonade. Je merkt bijna niet dat er alcohol inzit. Dat wordt oppassen geblazen met dit heerlijke Flügel Raketje. Anders lig je binnen de kortste keren onder je loungestoeltje in plaats van erop. Achja, het is wel dé beste manier om af te koelen en het in tenslotte niet het hele jaar door zomer. 

Cocktail met een raketje

Op deze warme dagen ben je vooral op zoek naar verkoeling. Wat is er dan fijner om je favoriete ijsje te combineren met met een heerlijke cocktail? Juist, niets! Het kan nog een hele opgave zijn om met je plakbillen van die stoel te komen en een enkeltje keuken te boeken. Als je eenmaal kruipend en hijgend de vriezer hebt bereikt en deze supersnelle cocktail hebt gemaakt, zul je ons voor altijd dankbaar zijn met deze tip. Gewoon even doorzetten! Wist je dat het raketje al meer dan 60 jaar een begrip is in Nederland?

In 1962 werd dit ijsje gelanceerd en is niet meer weg te denken uit ons land. Met z’n allen likken we per jaar aan zo’n 50 miljoen raketten. Jong en oud is er dol op. Dit frisse waterijsje met ananas, framboos en sinaasappel smaak is ook nog eens één van de goedkoopste waterijsje uit de schappen. In de supermarkt schap kun je hem vinden voor ongeveer 30 cent per stuk. Daarnaast bevat deze heerlijkheid slechts 40 calorieën. Winning! Lees snel verder hoe je van dit populaire ijsje een heerlijke cocktail maakt.

flugel-raketje-cocktail-ijsje
Foto: Instagram Flügel

Flügel raketjes zelf maken

Voor deze heerlijke cocktail heb je slechts 4 ingrediënten nodig. Dat zijn: Flügel, Fanta, Bacardi Razz en uiteraard een Raket ijsje. Wij hebben dit top recept gepikt van de Instagram van Flügel. Hier staan overigens nog meer toffe recepten met het drankje op zoals de Flügel monchou taart.

Om de cocktail te maken moet je een glas vullen met ijsklontjes, 20 ml Bacardi Razz erbij doen en er dan de Fanta bij schenken. Als laatste voeg je de Flügel erbij. Vervolgens garneer je de cocktail af met een Raket ijsje die je met het stokje naar beneden erin stopt. Jammie! Dat wordt genieten.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!