overgeven-fobie-kliniek-geld
Geld & Carrière

Fobieën-kliniek zoekt iemand die voor 50 euro per keer geld wil overgeven

Ben jij zo iemand die op commando kan overgeven? Dan kan kan je er vanaf nu een goed zakcentje mee verdienen. Een fobie kliniek in Amsterdam zoekt namelijk een ‘overgever’ die op elk moment kan braken. ‘What the hell’, denk je waarschijnlijk. Toch zit er een bijzondere reden achter. De kliniek wilt namelijk op deze manier mensen helpen om hun angst voor overgeven te overwinnen. 

Angsten voor overgeven

Ken je de term ‘emetofobie‘? Dit houdt in dat je een extreme angst hebt voor overgeven of bang ben dat iemand anders moet overgeven. Het kan je leven beïnvloeden doordat je bijvoorbeeld niet meer met de bus durft of liever niet naar een pretpark gaat. Volgens psycholoog Berber Postmus hebben zo’n 65.000 mensen in Nederland last van emetofobie. 

Kindt Clinics in Amsterdam helpt mensen om over hun angst heen te komen. Ze krijgen één behandelsessie en moeten daarna hun angst volledig aangaan door oog in oog te staan met misschien wel jij die op commando kan braken. Vervolgens krijgt de de patiënt een bètablokker om de aangeleerde angst te verminderen. Volgens de psychologe werkt deze sessie bij 85 procent van de mensen die de emetofobie hadden.

overgeven-betaald-fobie-kliniek

Wat verdien je met de braaksessies?

Het is niet de eerste keer dat de kliniek op zoek is naar iemand die makkelijk kan braken. Eerder deed namelijk een student dit baantje om wat bij te verdienen naast zijn studie. Hij heeft dit een jaar volgehouden en gaat nu ergens fulltime aan de slag. Moet je nagaan hoeveel braak sessies dit wel niet waren! En dan tellen we niet eens de dronken studenten avondjes erbij op die misschien ook wel voor momentjes boven de wc hebben gezorgd.

Kindt Clincs betaalde de vorige ‘werknemer’ 50 euro per keer, maar staat wel open voor een hoger tarief. Er wordt verwacht dat je ongeveer 2 keer maand komt om er alles uit te gooien, maar dat ligt ook aan het aantal behandelingen. Er staan nu zelfs drie mensen op de wachtrij vertelt psycholoog Maartje Kroese aan at5. Ben je bang dat het niet altijd op commando lukt? Hulpmiddelen zijn toegestaan. Zo mag je bijvoorbeeld een vinger in je keel stoppen.

overgeven-fobie-angst

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!