Food & Drinks

Deze fontein in Italië geeft de hele dag gratis rode wijn

gratis-rode-wijn-fontein-Italië

Wijnliefhebbers opgelet: je kunt nu 24 uur per dag zoveel gratis rode wijn drinken als je wil. Klinkt als een droom die uitkomt toch? In Italië staat de Free Red Wine Fountain in het plaatsje Ortana. Heb je nog geen idee waar je volgend jaar op vakantie wil gaan en houd je wel van een glaasje wijn? Dan is dit wellicht dé ideale vakantie bestemming voor jou. 

Gratis rode wijn uit fontein in Italië

Italië is een prachtig land met mooie fonteinen. Nu is er dus een fontein die niet alleen mooi is, maar ook heel nuttig. Wij proosten alvast op dit nieuws! Bij de wijngaard Dora Sarchese moet je zijn voor een gratis glas (of twee of drie). Hier staat namelijk dé wijnfontein met een rijke geschiedenis. Je bent niet de eerste die hier een glas komt halen, want de eigenaren zien regelmatig wandelaars voorbij lopen.

Officieel is de fontein gebouwd voor pelgrims, omdat de fontein op de pelgrimsroute ‘Camino de San Tommaso’ ligt. Dit is een pelgrimsroute van Rome naar Ortana die je in 2 weken kunt lopen. Met een wandeltocht van 316 kilometer verdien je wel een goed glas wijn, of misschien wel een hele fles. Ben je niet zo’n wandel type? Geen probleem, want iedereen is welkom. Naja zuiplappen dan weer niet, die mogen van de Italianen liever wegblijven op deze prachtige plek.

Rondleiding door de wijngaarden

De fontein heeft geen openingstijd en is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar open. Dat is nog eens fijn als je wat later dan verwacht op de plek aankomt. Als het niet hartje zomer was, zou je bijna denken dat dit een 1 april grap is. Toch is het hartstikke echt. Was je van plan om een maand geen alcohol te drinken? Doe dit dan zeker niet in de periode dat je deze fontein bezoekt.

Als je geen genoeg krijgt van de Italiaanse wijn bij de fontein, kun je net zo goed een wijnproeverij doen. Bij de wijngaard kun je namelijk nog veel meer wijn drinken. Ze hebben hier niet alleen rode wijn, maar ook witte, rosé en dessert wijnen. Ben je benieuwd hoe de wijnen worden gemaakt? Volg dan een lesje om zelf wijnen te maken. Wij zeggen alvast: Saluti!

fontein-gratis-rode-wijn

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!