Food & Drinks

Bijzondere foodtruck van Jaden Smith geeft gratis eten weg

foodtruck-jaden smith gratis-eten

Jaden Smith, de 24-jarige zoon van de bekende acteur Will Smith, is al op jonge leeftijd begaan met het lot van anderen. Toen hij 21 was opende hij een vegan restaurant in Los Angeles, een staat die bekend staat om zijn grote verschillen in rijkdom en armoede. De foodtruck met de titel ‘I lOVE YOU’, heeft een bijzonder betaalmodel waardoor de arme mensen uit de stad gratis kunnen eten.

‘I LOVE YOU’  foodtruck met vegan eten

De ‘I LOVE YOU’ foodtruck heeft sinds zijn opening al in de beruchte arme wijken Skid Row in Los Angeles en Harlem in New York gestaan. Jaden Smith opende het restaurant in 2019, met het idee om de arme bevolking in de wijken een gratis maaltijd te bieden. Tijdens de coronaperiode moest het restaurant noodgedwongen stoppen, maar nu staat de foodtruck weer in Skid Row.

De foodtruck deelt niet zomaar gratis eten uit, maar vraagt zijn klanten juist om meer te betalen dan de prijs van het eten. Het idee achter de foodtruck is gebaseerd op het ‘pay it forward’ model. Iedereen die een dak boven zijn hoofd heeft en genoeg geld heeft om te eten, wordt gevraagd om een extra maaltijd te betalen voor de klant die geen geld of woning heeft. Op deze manier ontvangen de daklozen die de foodtruck bezoeken een gratis maaltijd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I LOVE YOU (@iloveyourestaurant)

Projecten van activist Jaden Smith

Naast zijn carrière als zanger is Jaden Smith een echte activist voor het verbeteren van de wereld. De naam van de foodtruck heeft dan ook een persoonlijke betekenis voor de Jaden, zo vertelt hij in een Instagram video: ‘Onder aan de streep heeft iedereen recht op eten en drinken, en wij helpen mensen graag aan een beter leven. Dus als mensen ons vragen waarom we doen wat we doen, is het antwoord simpel: I love you’.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Jaden al heel wat projecten op zijn naam staan. Zo richtte hij onder andere het duurzame waterbedrijf JUST Water op met zijn vader, waar hij waterflesjes van aluminium en karton ontwikkelt om vervuiling van plastic flessen tegen te gaan. Ook investeerde hij in het vegan bedrijf Impossible Foods en roept hij zijn fans op om ook vegan te worden. Met al deze geweldige initiatieven kunnen wij alleen maar zeggen: we love you too, Jayden Smith!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaden Smith (@c.syresmith)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!