Beauty

2 bewezen manieren om foundation vlekken uit je kleding te krijgen

tips-foundation-vlekken-kleding

Als je foundation draagt zijn witte t-shirts een crime. Binnen no-time kun je er namelijk al een vlekje op vinden. Hoe je het ook wast; de foundation vlekken gaan er niet uit. Help! Hoe krijg ik die vlekken uit mijn kleding? Gelukkig hebben wij wat tips voor je om je kleding weer netjes schoon te krijgen.

Foundation vlekken uit kleding verwijderen

Een ”voordeel” van de corona periode? Eentje die we kunnen noemen was toch wel dat je niet bang hoefde te zijn om tijdens een big hug iemands shirt vies te maken met jouw make-up vlekken. Ook kun je er zelf last van krijgen. Grote kans dat het op je eigen shirt zit als je weer eens een passessie hebt gedaan in een kledingwinkel.

Vaak is je eerste reactie om als een gek te gaan boenen met water en misschien wel make-up remover. Vaak maak je het daarmee juist alleen maar erger. In veel foundations zitten olie wat je er niet zomaar even uit krijgt. Je hebt iets nodig wat de olieachtige vlek oplost en water en make-up remover maken zijn daarvoor niet de oplossing. Wat dit wel is? Wij zochten het voor je uit.

foundation-vlekken-verwijderen

1. Vlekverwijderaar Tide to go

Als je net uit de deur wilde gaan maar a la minute nog die foundation vlek in je kraag ontdekt, dan wil je deze er natuurlijk meteen uit hebben. Dé oplossing hiervoor in de pen van Tide to go. Dit wondermiddel zorgt ervoor dat je zelfs de sterkte vlekken uit je kleding krijgt. Geschikt voor rode wijn, koffie en dus ook foundation.

De pen is heel gemakkelijk te gebruiken. Je gaat met de pen over de foundation vlek en laat het twee minuten inwerken. Vervolgens spoel je het plekje uit met water. Door het kleine formaat van de pen is het ook een topper om hem in je tas mee te nemen. Zo ben je altijd voorbereid! Je koopt hem voor maar 12,98 in de webshop van Bol.com

tide-to-go-foundation-vlekken SHOP NU VOOR 12,98

2. Scheerschuim haalt foundation uit je kleding

Heb je scheerschuim in huis? Zo, ja voortaan ligt dit dan niet alleen bij manlief in zijn toilettas, maar maak jij hier ook flink gebruik van. Die bruine foundation vlek in je hals of op een witte handdoek van een logé wil je er natuurlijk zo snel mogelijk uit hebben. Het kan weleens voorkomen dat je geen wasmachine binnen bereik hebt of dat deze al flink loopt te draaien met een wasje.

De dame in het onderstaande filmpje deelt een geniale tip met scheerschuim. Smeer een hele dikke laag met scheerschuim op je kleding en wrijf het daarmee goed in. Daarna laat je het even inwerken en vervolgens spoel je het goed uit met water. Niemand kan daarna nog zien dat daar een vlek zat. Een lifehack waar wij blij van worden.