Beauty

Foute botox behandeling geeft deze TikTokker hangend oog

verkeerde-botox-behandeling-tiktok

Een botox behandeling in combinatie met een goede huidverzorging kan wonderen doen voor je huid. Maar met cosmetische ingrepen is het toch altijd uitkijken geblazen: wordt deze uitgevoerd door iemand die er niet veel verstand van heeft, dan kan het dramatisch aflopen. Zo kan je opeens vier wenkbrauwen hebben na een mislukte microblading behandeling. Ook TikTokker Whitney Buha maakte een cosmetisch drama mee. Haar linkeroog begon dramatisch te hangen na het verkeerd injecteren van botox.

Botox behandeling gaat mis

Whitney Buha, een marketing professional en influencer uit Chicago, deelde haar dramatische botox ervaring met haar volgers op TikTok. Whitney kreeg al zo’n 3 jaar regelmatig zonder problemen een botox behandeling. Toen ze van de kliniek een gratis behandeling cadeau kreeg, ging het mis. Volgens Whitney probeerde de schoonheidsspecialiste haar gezicht in evenwicht te brengen door onder haar linker ooglid vier eenheden botox in te spuiten.

Op het eerste gezicht leek er niets aan de hand. Maar na 4 dagen zag Whitney dat haar wenkbrauw als een rechte streep boven haar oog hing. Ze belde de kliniek op en die vertelde haar dat ze gewoon terug kon komen om het te corrigeren. Dat bleek een fout: na de corrigerende behandeling van nogmaals vier injecties begon het ooglid helemaal over haar oog te hangen.

@something.whitty Ever wonder what botched Botox looks like? I’ll show you 😂 

Complicatie met hangend ooglid

Nadat Whitney in paniek nogmaals langs de kliniek ging, bleek daar dat ze leed aan ptosis: een complicatie die wordt gekenmerkt door een hangend ooglid. Het treedt meestal op wanneer de Botox-vloeistof uit de spier sijpelt en in de nabijgelegen spier van het ooglid terechtkomt. Ook was er in haar rechteroog teveel botox gespoten, waardoor deze juist extra wijd open ging staan. Met twee heel verschillende ogen als resultaat.

Het goede nieuws voor de TikTokker: het hangende effect gaat vanzelf weer weg. Het slechte nieuws is dat dit zo’n 4 tot 6 weken kan duren. Toch heeft deze slechte ervaring Whitney niet afgeschrikt om in de toekomst nog meer behandelingen te ondergaan: ze heeft zelfs nog meer injecties in haar linkeroog ontvangen in een poging om het ooglid weer wat omhoog te trekken.

 

@something.whitty