Style

Zakje friet om je nek: McDonald’s komt met eigen sieradenlijn

McDonald's-sieradenlijn-frietje
Beeld: McDonald's

We weten natuurlijk allemaal wat er op de heerlijke menukaart staat van de McDonald’s. Vooral na het uitgaan kunnen we zo genieten van een lekkere Big Mac of zakje friet met die kenmerkende gele frietsaus. Nu kun je ook bij jouw favoriete fastfoodketen terecht voor bling bling gouden sieraden die bestaan uit onder andere oorbellen in de vorm van frietsaus-bakjes en een ring die eruit ziet als een Big Mac-doosje. 

Verantwoord bezig met zwerfafval

Frietbakje, koffiebekers en Big Macs; in de sieraden collectie van McDonald’s vind je ze dus allemaal. Om te watertanden! Helaas kan je de sieraden niet gewoon bij je menu aanklikken aanklikken op het selfservice scherm. De collectie is alleen te winnen. Hoe? Eigenlijk heel simpel want om kans te maken moet je gewoon je afval weggooien.

De fastfoodketen zet zich heel verantwoord in tegen zwerfafval. Je wordt dus letterlijk beloond met het weggooien van je afval. Hoe cool is dat!? Bij elke McDonald’s restaurant in Nederland staat één gouden afvalbak. De notaris bepaalt van tevoren waar een wanneer de prijzen zullen vallen. Om je een idee te geven: in Nederland hebben we 250 McDonald’s restaurant. Tel uit je win-kans! Tussen nu en 12 september kun je meedoen met deze actie.

mcDonalds's-sieradenlijn-ring-BigMac

McDonald's-sieradenlijn-ketting
Beeld: McDonald’s

McDonald’s sieraden collectie

Nu denk je misschien; als je ze kan winnen dan zijn ze vast heel cheap? Nou, nee hoor. Allesbehalve zelfs, want de collectie bestaat uit vergulde juwelen van 14 karaat goud. De collectie bestaat uit zes verschillende juwelen die je allemaal zal herkennen van de McDonald’s menukaart. We vertelden net al dat je ze kon winnen door je afval in de gouden afvalbak te droppen.

Een geweldig statement natuurlijk, maar de fastfoodketen gaat hiermee nog een stapje verder. De items zijn namelijk gemaakt uit zwerfafval. Zo zijn de oorbellen bijvoorbeeld gemaakt van sausbakjes. Wij vinden het een geweldige actie. Je maag vullen met een heerlijk patatje, afval van de straat weghouden en een mooie sieraad winnen. Een complete win-win actie.

McDonald's-sieradenlijn-collectie
Beeld: MCdonald’s