frikandellensoep-restaurant-menu
Food & Drinks

Bij dit pannenkoekenhuis staat Frikandellensoep op het menu

Tegenwoordig zijn we niet meer tevreden met een simpel broodje kaas of ouderwets simpel erwtensoepje als lunch. Nee, we willen verrast worden met ‘aparte dingen’. Wat dacht je bijvoorbeeld van een high friet in plaats van een high tea? Daarbij kun je smullen van mini snackjes zoals kroketjes, patatjes en frikandellen. Over die laatste snack gesproken (het kan altijd gekker): dit pannenkoekenhuis in Vierhouten serveert frikandellensoep. Zou jij die willen proberen? 

Frikandellensoep bij eetsalon van Iersel

Als snackliefhebber wil je dit nieuwtje vast niet missen. Een pannenkoekenrestaurant in het Gelderse Vierhouten heeft een bijzondere soep op de menukaart staan. Naast de tomatensoep en wisselende dagsoep, serveren ze ook een kopje frikandellensoep. ‘Deze moet je echt geproefd hebben’ staat er op de menukaart. Het soepje staat trouwens al eventjes op de kaart, maar wij van Womanly hadden dit pas vandaag ontdekt. What a shame! Dit moet natuurlijk gedeeld worden.

Ben je nog steeds nieuwsgierig wat er nou echt in een frikandel zit? Don’t worry! We hebben er eerder een artikeltje over geschreven en kwamen erachter dat het best meevalt wat erin verwerkt zit. Eind jaren 70 werden er nog wel kippenmagen, slokdarmen en koeienuiers in verwerkt. Maar bestaat het overige deel uit water, paneermeel en kruiden. Je kan dus onbezorgd genieten van al die drijvende frikandelletjes in jouw soep. Of het gezond is, dat is een ander verhaal. Maar lekker is het zeker volgens het restaurant.

Bereiding van de speciale soep

Nieuwsgierig hoe de soep wordt gemaakt? Allereerst worden de frikandellen gekookt en gepureerd. Daarna wordt de soep gebonden en vervolgens komt er een heerlijke garnering over van frikandellenchips. Eigenaresse Yvon Vestering vertelde al eerder aan het AD dat mensen eerst wat vreemd opkijken als ze de soep op het menu zien staan, maar het daarna toch graag willen proberen.

Het pannenkoekenhuis heeft overigens wel vaker wat ‘aparte’ gerechten op de kaart staan. Met Sinterklaas hebben ze bijvoorbeeld altijd speculaassoep om van te smullen. Ook bokbiersoep en Mexicaanse pannenkoek soep heeft weleens op de kaart gestaan. Volgens de eigenaar kun je eigenlijk wel overal soep van maken. Wij zijn benieuwd welke creaties er nog meer aankomen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!