Food & Drinks

Zo maak je zelf Fristi met rum voor volwassenen

maak-zelf-fristi-volwassenen-rum

Vind jij Fristi stiekem nog steeds heel lekker? Je bent niet de enige! Dit heerlijke roze goedje wordt vooral als een kinderdrankje bestempeld. Toch kun je er net zoals een ‘Chocomelletje’ enorm naar verlangen. Het probleem is dat je wellicht een beetje voor schut staat als je als volwassen persoon dit drankje besteld. Wij hebben hiervoor de oplossing. Je kunt nu namelijk zelf Fristi maken met rum. Klinkt toch een stuk stoerder!

Fristi het lekkerste zuivel drankje

Dit roze drankje met vruchtensmaak wordt gemaakt van magere melk met toegevoegde suikers en additieven. De smaak kan je beschrijven als een combinatie van frambozen, aardbeien en kersen. Het is één van de favoriete drankjes van kinderen, maar vinden volwassenen het stiekem ook heerlijk.

Het zuiveldrankje werd voor het eerst uitgebracht door Nutricia in 1995 en toen werd het in 2001 verkocht aan Friesland Foods. Zowel in Nederland als in België kun je Fristi kopen. Nu hebben de toppers van Sterk in de keuken een geniale volwassen variant bedacht op het kinderdrankje, namelijk Fristi met Rum. Misschien is dit drankje wel de perfecte match met jouw sterrenbeeld.

fristi-drinken

Ingrediënten Fristi voor volwassen

Je handen jeuken nu natuurlijk om deze Fristi met rum te maken. Wij weten wel zeker dat je met dit drankje al je gasten verbluft. De ingrediënten staan hieronder op een rijtje. Vergeet niet om naast onderstaande ingrediënten ook 2 glazen, rietjes, een bolzeef en een koksmes klaar te zetten.

  • 300 gram verse aardbeien
  • 250 gram verse frambozen
  • 500 milliliter halfvolle melk
  • 50 gram kristalsuiker
  • 5 centiliter rum

fristi-volwassenen-rum

Bereidingswijze voor dit goddelijke drankje

Houd 2 aardbeien uit een bakje apart. Zijn ze al een beetje beurs? Lees dan het artikel hoe je aardbeien 2 weken lang vers houd.  Van de andere vruchtjes mag je het kroontje eraf trekken en ze samen met de frambozen in een blender doen. Deze blender je vervolgens totdat je een gladde massa hebt. Je zal merken dat er pitjes zullen achterblijven. Deze zeef je eruit doormiddel van een bolzeef.

Vervolgens verdeel je de fruitpuree over de glazen en vul je deze aan met rum en melk. Als laatste stap steek je de rietjes door de aardbeien die je apart hebt gehouden. Roer je drankje goed door en serveer de Fristi met een rietje. Cheers!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SterkInDeKeuken.nl (@sterkindekeuken)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!