Living

Funda: Amsterdams bordeel op de wallen zoekt liefdevolle eigenaar

funda-bordeel-amsterdamse-wallen
Foto: Funda

Het liefst struinen wij de hele dag Funda af voor de meest bijzondere vondsten. Neem bijvoorbeeld het half vrijstaande villa met eigen café of de prachtige verbouwde kerk voor een prikkie. Eigenlijk willen we helemaal niet verhuizen, maar het is zo leuk om even binnen te gluren in huizen die te koop staan. Nu hebben we wel een heel opvallende woning voor je gespot. Er is namelijk een huis te koop aan de Oudezijds Achterburgwal. Vroeger werd dit huis gebruikt als bordeel. Dat is weer eens wat anders dan een keurig huisje in het platteland.

Amsterdams bordeel te koop op Funda

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je opzoek bent naar een huis: wonen op de wallen. Toch is het mega gezellig op de Oudezijds Achterburgwal en zal je er niet snel vervelen. Als je de sleutel eenmaal binnen hebt dan zouden we je wel aanraden om rubberen handschoenen aan te schaffen en direct onze schoonmaaktips op te volgen. Dit huis heeft namelijk een zeer rijke geschiedenis en dan zie je dan ook meteen terug op de foto’s.

Aan de bedden en de krukken herken je dat dit vroeger een oud bordeel is geweest. Toch kan je er met een complete verbouwing een prachtplaatje van maken. Wij vragen ons dan wel weer af of je ook die drie wasmachines ook erbij krijgt met een vraagprijs van 1.850.000 euro.

bordeel-funda-wallen

Grachtenhuis in hartje Amsterdam

Met flink wat likjes verf op de muur (lijkt ons sowieso een goed idee) en een flinke verbouwing kun je de benoeming binnen no time van bordeel naar grachtenhuis veranderen. In het oudste gedeelte van Amsterdam Centrum ligt dit monumentale grachtenpand met een oppervlakte van 261 vierkante meter en een zolder van 12 vierkante meter. Deze enorme ruimte maak je niet vaak mee in hartje Amsterdam. Met maar liefst 5 slaapkamers kan het hele gezin hier vertoeven.

Het pand bestaat uit een souterrain, beletage, 1e, 2e, 3e en zolder verdieping. Het huis staat te koop als gedeeltelijk bedrijfsruimte en gedeeltelijk woonruimte, helemaal perfect als je dus altijd thuiswerkt. Met het prachtige uitzicht over het water wil je nooit meer anders. Klaar met werk? Dan stap je zo de deur uit naar veel gezelligheid met leuke horecagelegenheden. Zou jij hier willen wonen? Meer foto’s kun je vinden op de site van Funda.nl 

badkamer-bordeel-wallen

bad-bordeel

slaapkamer-bordeel

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

wasmachines-bordeel
Foto’s: Funda.nl