Living

Wonen in een prachtige verbouwde kerk voor een prikkie

wonen-verbouwde-kerk-goedkoop-funda

Wij vinden het stiekem heerlijk om een beetje rond te struinen op Funda terwijl we eigenlijk helemaal niet opzoek zijn naar een nieuwe woning. Je vindt er bijzondere vondsten en buitenkansjes zoals een half vrijstaande villa met eigen café of een privé eiland op de Loosdrechtse plassen. Nu hebben we ook weer een prachtig exemplaar gevonden: een compleet verbouwde kerk in Hijum. Bij het zien van het huis denk je al snel aan een koopprijs van minstens een miljoen. Toch valt dit behoorlijk mee voor zo’n grote ruimte.

Wonen en werken in deze schitterende kerk

Deze kerk uit 1877 is door de huidige eigenaar volledig gemoderniseerd. Toch zie je gelukkig nog veel authentieke elementen erin terug. De woning is zo verduurzaamd dat er een energielabel B is toegekend. Je kunt er niet alleen heel fijn in wonen, maar deze ruimte is ook zeker geschikt om in te werken.

Daarnaast zijn de zomerse avonden hier onvergetelijk. De prachtige voortuin is door een architect aangelegd en ook de binnenplaats achter de kerk gelegen is met het zonneterras een plekje waar je graag wilt liggen en alle privacy hebt.

wonen-kerk-hijum

Gezellige dorp Hijum

Nog nooit gehoord van Hijum? Met maar 395 inwoners geteld in 2021 is dit een mega klein dorpje. Toch maakt dat het er niet minder gezellig op. Het is hier heerlijk landelijke wonen met diverse voorzieningen zoals een speeltuin, sportvelden, peuteropvang en basisschool. Daarnaast vind je er ook een dorpshuis en heeft het een rijk verenigingsleven.

Voor een supermarkt en winkeltjes kun je terecht in het nabij gelegen dorp Stiens. Wil je toch even het stadsleven opzoeken? Dat is geen problemen want de bruisende stad Leeuwarden bereik je in 13 minuten met de auto.

hijum

Indeling van de woonkerk

Het huis kun je via een dubbele voordeur betreden. Als je binnenkomt valt meteen de prachtige gietvloer op die je in bijna alle ruimtes ziet terugkomen. De mooie groten open ruimtes met hoogteverschillen geven de kerk een luxe uitstraling. Bij de zithoek met haard kun je heerlijk rustgevend een boekje lezen. Wij zijn vooral fan van de prachtige open keuken met spoeleiland. Met enorm veel bladruimte en bergruimte kun jouw kookkunsten hier zeker wel vertonen.

Het spoeleiland heeft zelfs een barretje waar je met een glas wijn kan wachten tot je gerecht uit de oven moet. Ook de royale en moderne badkamer met inloopdouche, ligbad en meubel met twee waskommen mag niet onbesproken blijven.

woonkerk-wonen

Vraagprijs van de woning lager dan verwacht

Bij zo’n prachtig huis verwachten we een enorme vraagprijs. Toch viel ons dit aardig mee. De vraagprijs per vierkante meter van deze woning is 1.787 euro. Dat is mega weinig als je de gegevens van businessinsider.nl erbij haalt. Daarbij kwamen we erachter dat de duurste regio Amsterdam in het laatste kwartaal van 2022  een gemiddelde prijs had van 6.398 per vierkante meter en de goedkoopste regio Delfzijl gemiddeld op 2.124 euro per vierkante meter zit.

De prijs van deze woonkerk zit daar dus ver onder. Met zo’n 277 vierkante meter aan wonen en 630 vierkante meter perceel voor 495.000 euro woon je hier meer dan prachtig. De woning staat al zo’n 3 weken te koop. Zie je jezelf eind dit jaar al kerst vieren met een mega kerstboom in dit huis? Ga dan naar deze Funda link voor meer foto’s en informatie.

badkamer-woonkerk

keuken-woonkerk
Fotomateriaal: Funda.nl