Living

Gasfornuis schoonmaken gaat het makkelijkst met een fles cola

gasfornuis-schoonmaken-cola
Het gasfornuis schoonmaken doe je met cola (Afbeelding: bewerkt met Canvas).

Na het koken is ons gasfornuis vaak een grote ramp. De aangekoekte resten en de pastasaus druppes die per ongeluk naast de pan terecht zijn gekomen, maken het één grote oorlog in de keuken. Je kan natuurlijk een nat doekje pakken en het snel wegvegen, maar vaak krijg je die resten hier niet mee weg. Wij hebben daarom de ultieme schoonmaaktip voor jou. 

Gasfornuis gemakkelijk schoonmaken

Vaak zijn we mega druk en kunnen we de tips om in 20 minuten je huis schoon te maken wel gebruiken. Toch kan je casa eens in de zoveel tijd ook wel een grote beurt gebruiken. Iedereen die kookt op een zwart gasfornuis van gietijzer, zal vast wel die vieze ingebrande vlekken herkennen. Negen van de tien keer krijg je dat met een schuursponsje er niet af. Het is een klusje dat echt moet worden bijhouden en je liever voor het gemak even ‘vergeet’.

Snappen wij ook wel want als je net een lekker maaltje voor je gasten hebt bereid, ga je daarna niet flink staan boenen. Dat is wel heel ongezellig! Steeds vaker zien we dat mensen koken op inductie. Naast dat dit een veilige en duurzame manier is, maak je de plaat ook nog eens heel snel schoon. Toch hebben nog ontzettend veel mensen een gasstel en blijkt dit veel goedkoper te zijn. Voor die laatste groep: wij hebben wat snelle schoonmaaktips voor jou.

gasfornuis-schoonmaken

Cola maakt jouw gasfornuis weer blinkend schoon

Wist je dat cola wonderen kan verrichten in de schoonmaakwereld? Als drankje is het misschien niet al te best voor je gezondheid, maar voor het reinigen van spullen is het een toppertje. Zelfs de wc kan je schoonmaken met een fles cola.  Voor de ingebrande vlekken op het gasfornuis doet cola ook goed zijn werk. Hoe je te werk gaat? Verwijder eerst de pitten en leg ze een halfuurtje in een bak met cola. Spoel ze daarna onder de kraan goed af met lauwwarm water.

Je wrijft het vuil er dan gemakkelijk af met een schuursponsje. Geen cola in huis? Azijn is ook nog een goede optie. Zijn ze er echt megaslecht aan toe? Dan zagen we een tip bij Libelle.nl waarbij je de kookpittten kan behandelen met ammoniak. Dit gaat alleen wel mega stinken en is niet al te best voor het milieu.

cola-gasfornuis-schoonmaken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!