geld besparen koken op gas
Geld & Carrière

6 tips om te geld te besparen op gas bij het koken

We zijn vandaag de dag allemaal bezig om zoveel mogelijk gas te besparen. Maar hoe doe je dat als je op gas kookt. Uiteindelijk wil je graag aan het eind van de dag toch een maaltijd op tafel zetten. En iedere dag een oven- of magnetronmaaltijd kopen is ook niet echt goedkoop. Buiten dat het ook niet zo gezond is natuurlijk. We hebben daarom uitgezocht welke mogelijkheden er zijn om zoveel mogelijk geld te besparen op gas tijdens het bereiden van je maaltijd. En daarin zijn toch wel wat opties te bedenken waar je over na kunt denken of meteen toe kunt passen.

Waar kun je aan denken om gas te besparen

Er zijn verschillende apparaten die je zou kunnen aanschaffen. Maar misschien heb je ook wel apparaten in huis die je nog veel beter kunt gebruiken dan je nu doet. Ook kun je denken aan andere manieren van koken zodat je in ieder geval deels gas bespaart. Tenslotte moeten we waarschijnlijk allemaal van het gas af en over op elektrisch. Dus is het goed om daar alvast naar te kijken zodat je misschien al kunt investeren in de toekomst. We hebben een aantal opties voor je op een rij gezet.

koken op gas

1. Inductie

Als je bezig bent met het veranderen van je keuken, gaat verhuizen of toe bent aan een nieuwe kooplaat, dan is het verstandig om naar inductie te kijken. Deze kookplaten zijn tegenwoordig net zo snel in het hoger en lager zetten als gas. Bovendien zijn ze heel makkelijk schoon te maken, wat natuurlijk een leuke extra is bij het aanschaffen.

2. Airfryer

De meeste mensen hebben deze aangeschaft, en gebruiken ze dus ook, om minder vette snacks te maken. Maar je kunt er heel veel meer mee doen. Groente, vlees en vis kun je er prima in bereiden. Je kunt er cakes in bakken en hele ontbijtjes in klaar maken.Je hebt de nodige kookboeken over de Airfryer en veel recepten op allerlei kookblogs. We zullen op een later moment ook recepten hiervoor maken. Nog geen Airfryer in huis? Scoor dan deze Philips bij Bol.com.

koken gas airfryer

3. Slowcooker

Dit is een apparaat waarin je alle ingrediënten in de ochtend in doet en bij thuiskomst is alles klaar en kun je gelijk aan tafel. Wij hebben er zelf nog nooit mee gewerkt maar de reacties zijn positief.

4. Ecostoof

Dit is voor de meesten onbekend maar nu weer in opkomst. Je stopt alle ingrediënten in een stoofpan, verwarmt dit een korte tijd en zet het dan in de ecostoof. Dan gaart het gerecht vanzelf door tot het gaar is. Vroeger deed men dit in een hooikist. Dit is dus de moderne versie.En je gebruikt er behalve bijna geen gas ook geen elektriciteit mee.

5. Oven

Vrijwel iedereen heeft een oven en daarin kun je natuurlijk prima maaltijden bereiden zonder dat je ook maar 1 moment iets op het gas moet zetten. Het roosteren van groente, kip, vis en dat als totale maaltijd opdienen is makkelijk te doen, Hier zijn zoveel variaties voor te verzinnen dat je weken vooruit kunt.

6. Voor meer dagen koken

Dit is meer een bespaar tip. Als je een hele week alles wat je maakt dubbel kookt en daar de helft van invriest bespaar je natuurlijk een hele week waarin je al eten klaar hebt. Dit hoef je dan alleen nog in de oven of magnetron te warmen, eventueel wat salade erbij voor het verse deel en klaar ben je. Ook als je bijvoorbeeld rijst kookt, kook dan gelijk het hele pak en vries de rest in porties in. Dat scheelt je een paar kookbeurten en kun je in bijvoorbeeld een snelle nasi of een bowl verwerken.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!