Living

Geld besparen: zo maak je zelf wasmiddel binnen 5 minuten

zelf wasmiddel maken goedkoop geld besparen

Het is geen verrassing als we je vertellen dat alles duurder wordt. Je energierekening stijgt de pan uit en ook aan de kassa van de supermarkt reken je nu veel meer af dan voorheen. Hoe fijn zou het dan zijn om ergens op te kunnen besparen? Met deze tip kun je zelf makkelijk, goed en snel jouw eigen wasmiddel maken. 

Goed voor het milieu en je portemonnee

Zelf wasmiddel maken is niet alleen voordelig, maar ook nog eens veel beter voor het milieu. Doordat je er geen synthetische of chemische stoffen aan toevoegt, maak je een natuurlijk middeltje. Daarnaast gebruik je ook een stuk minder plastic als je zelf wasmiddel maakt. En wat niet geheel onbelangrijk is: zelf maken is ook nog eens ontzettend leuk.

De nieuwssite Metro heeft een ‘recept’ gedeeld om je eigen wasmiddel te maken. Je hebt hiervoor maar 4 ingrediënten nodig. En het fijne is dat je deze waarschijnlijk al in huis hebt. Het enige wat je nodig hebt is 2 liter water, 20 gram soda (let op:  niet als je trommel van de wasmachine van aluminium is), 30 gram pure olijfolie-zeep (blokje) en 4-5 druppels etherische olie (geur naar keuze).

wasmiddel-maken-geld-besparen

Hoe maak je de wasmiddel zelf?

De olijfolie-zeep moet je goed fijn maken. Hiervoor kun je het beste een rasp of scherp mes gebruiken. Vervolgens breng je water aan de kook en voeg je de fijngemaakte zeep toe aan het water. Dan blijf je roeren tot alles is gesmolten. Nu kun je de soda en etherische olie erbij doen en laat je alles goed afkoelen. Daarna giet je het in een pot of fles. Het mengsel wordt dan dik als het is afgekoeld. Nu heb je zelfgemaakte ecologische verantwoorde wasmiddel in huis.

Let wel op met soda. Dit is best sterk en kun je beter niet gebruiken op de bonte was. Als je wasmiddel iets te dik is geworden, kun je een staafmixer gebruiken om het goedje weer wat dunner te krijgen. Om zelf wasverzachter te maken hoef je alleen maar een scheutje schoonmaakazijn toe te voegen in het wasverzachter bakje. De azijn ruikt niet, maar je was zal er wel zachter van worden. Ook besparen op je was drogen? Action heeft nu een energiebesparend elektrisch droogrek waarmee je was ook razendsnel droog is. wasmachine-wasmiddel-maken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!