Geld & Carrière

Zo bespaar je slim extra veel geld tijdens je vakantie en reizen

geld-besparen-tijdens-vakantie-reizen
Zo bespaar je extra geld tijdens je vakanties en reizen (Afbeelding: Unsplash)

Een week wandelen of juist helemaal ontspannen aan het zwembad: de zomer is weer in volle gang, en voor veel mensen betekent dat ook tijd voor vakantie. Wil je deze zomer graag een week op vakantie, maar is je budget niet heel groot? Met deze bespaartips geniet je toch nog van een heerlijke vakantie zonder geldzorgen.

Geld besparen bij het boeken vakanties en reizen

Het besparen op vakantie begint voornamelijk voordat je op vakantie gaat. Voordat je een vakantie boekt, is het verstandig om eerst goed onderzoek te doen naar de beste aanbiedingen en kortingen. Een all-inclusive vakantie is, vooral voor families, meestal goedkoper dan een vakantie waar je alles apart boekt. De kosten van het hotel zijn meestal wat duurder, maar dan heb je wel profijt van onbeperkt eten, drankjes, zwembad en meestal entertainment.

Boek daarnaast op een doordeweekse dag. Door de algoritmes van de boekingssites vallen de prijzen in het weekend en ’s avonds meestal hoger uit. Probeer ook niet te vaak op dezelfde website te kijken, want de website onthoud dat je eerder naar die specifieke vluchten keek en schroeft de prijzen nog even wat extra op. Op de website Skyscanner kun je een prijsalarm instellen om op de hoogte te blijven van kortingen.

vakantie-geld-besparen-all-inclusive

Gratis tours en voordeeltjes scoren

Wil je graag een tour door een historische plek of door de stad? In veel steden zoals Barcelona en Parijs kun je meelopen met gratis tours. Bekijk bijvoorbeeld eens de website Free Tour, waar je een hele verzameling van gratis wandeltours wereldwijd vindt. Weet je al welke tour je graag wilt, probeer deze dan ter plekke te boeken in plaats van online. Dit scheelt je meestal al extra administratiekosten.

Zoek ook altijd naar de voordelen bij bijvoorbeeld entrees van musea of pretparken. Soms kan een studentenkaart, 65+ of familieticket ook in het buitenland voor voordeel zorgen. Vraag ook bij de receptie van je hotel om kortingsbonnen of een toeristenkaart: vaak hebben ze nog wat leuke vouchers klaarliggen voor je.

geld-besparen-vakantie-wandeltour

Neem zelf eten mee en eet een grote lunch

We begrijpen dat je op vakantie het liefst van terrasje naar terrasje stuitert, maar al dat eten buiten de deur kan een flinke kostenpost zijn. Neem daarom zoveel mogelijk je eigen eten mee. De meeste hotelkamers hebben een klein koelkastje waar je je broodbeleg en versje sapjes in kunt bewaren. Zo sla je in ieder geval al een paar dagen aan buiten de deur ontbijten over.

Eet je toch graag dagelijks even buiten de deur, probeer dan uitgebreid te lunchen in plaats van uitgebreid te dineren. De meeste restaurants op vakantiebestemmingen bieden lunch-deals met korting aan, wat soms zelfs een driegangen-menu is. Heb je zo’n uitgebreid menu gegeten, dan kun je voor het avondeten kiezen voor een lichte salade of een broodje.

vakantie-budget-tip-lunch

Verhuur je huis of pas op dieren

Heb je een koophuis? Dan kun je ervoor kiezen om je eigen huis te verhuren tijdens je vakantie. Het kost je wel even wat tijd om je spullen op te bergen en je huis schoon te maken, maar je bespaart er een hoop geld mee. Huur je je huis liever niet uit, neem dan eens een kijkje op de website Trusted Housesitters. Op deze site vind je wereldwijd huiseigenaren die een oppasser voor hun huisdier zoeken. In ruil voor het oppassen mag je gratis in hun huis verblijven.

Een huizenruil kan ook. Op Huizenruil.com kun je je eigen huis ruilen voor een ander huis. Jullie bespreken samen hoe lang je van huis wilt wisselen. Een super leuke en avontuurlijke manier om een ander land te verkennen en goedkoper op vakantie te gaan. Bovendien hoef je niemand meer te regelen die voor je plantjes zorgt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!