Geld & Carrière

Geld verdienen als mystery shopper: winkels keuren en leuke extra’s

geld-verdienen-mystery-shopper
Afbeelding: Womanly

Ben je op zoek naar een extra inkomen? En ben je toevallig ook nog verslaafd aan shoppen? Dan is mystery shopping een leuke bijverdienste. Als mystery shopper ga je als een spion langs diverse winkels en beoordeel je onder andere de producten en de klantenservice. Shoppen terwijl je geld verdient dus: dat klinkt ons als muziek in de oren. Womanly zocht voor je uit wat mystery shoppen precies inhoudt. 

Als mystery shopper langs de winkels

Als mystery shopper ben je als het ware een detective in je eigen Sex and the City film. In de rol van undercover shopper is het jouw missie om een kritisch oog te werpen op diverse winkels, restaurants en dienstverlenende bedrijven. Zo kun je bijvoorbeeld naar een kledingwinkel gestuurd worden om een klant te spelen, of naar een restaurant gaan als kritische gast.

Je beoordeelt niet alleen de producten en services, maar ook de algehele winkelervaring. Denk aan de sfeer, klantenservice, netheid en nog veel meer. Als echte spion krijg je ook een opdracht mee, bijvoorbeeld om ergens over te klagen of om op te letten hoe het personeel je behandelt en hoe ze omgaan met je vragen.

mystery-shopper-winkel

Hoeveel verdien je als mystery shopper?

Als het shoppen je al enthousiast maakt, dan wordt je nog blijer van de beloning die je ervoor krijgt. Als mystery shopper verdien je namelijk per bezoek zo’n €10 tot €35 euro. Naast het verdienen van geld krijg je ook leuke extraatjes, zoals gratis maaltijden, kortingen en zelfs cadeaubonnen. Hoe vaker je mystery shopt, hoe meer beloningen je verzamelt.

Het werk als mystery shopper is dus geen fulltime baan, maar het kan een leuke bijverdienste zijn. Het is wel belangrijk dat je je opdracht serieus neemt. Je eerlijke feedback is belangrijk. Wees nauwkeurig in je rapportage en geef zowel positieve punten als verbeterpunten weer. Op deze manier help je bedrijven om hun diensten en producten te verbeteren en een betere ervaring te bieden aan hun klanten.

mystery-shopper-bijverdienen

Mystery shopper worden?

Ben je enthousiast geworden van deze bijbaan en wil je je inschrijven als mystery shopper? Dit kan bijvoorbeeld bij de website van Excap. Om je aan te melden als mystery shopper, vragen ze je eerst om een test te doen. Zo weet je meteen of je in aanmerking komt voor deze te leuke bijbaan.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!