Life & Health

Gele zweetvlekken in je kleding verwijderen en voorkomen

gele zweetvlekken verwijderen voorkomen

Het is een raar fenomeen wat we liever niet bespreken en al helemaal niet graag zien: die gele zweetvlekken die na verloop van tijd in je witte kleding ontstaan. Hoeveel moeite je ook doet met deodorant en het regelmatig wassen van je kleding, de gele vlekken ontstaan soms toch. Last van gele zweetvlekken? Gebruik onderstaande tips voor het effectief verwijderen van de vervelende plekken.

Oorzaak en preventie gele zweetvlekken in kleding

Het kan heel frustrerend zijn om te zien dat je toch gele zweetvlekken in je favoriete witte trui krijgt, terwijl je er alles aan doet om dit te vermijden. Maar wat blijkt: deodorant is juist de oorzaak van de gele vlekken. Wij vonden dit behoorlijk shocking nieuws.

De proteïnen van je zweet worden geel doordat ze in aanraking komen met de chemicaliën en  aluminiumdeeltjes in de deodorant. Het spuiten van meer deodorant werkt dus juist averechts. Je kunt gele vlekken het beste voorkomen door te kiezen voor een natuurlijke deodorant van bijvoorbeeld Happy Earth. Deze deodorant bevat geen kunstmatige stoffen waardoor er geen gele vlekken ontstaan.

gele-zweetvlekken-happy-earth-deodorant

SHOP NU VOOR 12,82

Gele zweetvlekken verwijderen

Heb je die gele zweetvlekken toch in je kleding zitten, en krijg je ze er in de normale was niet uit? Dan zijn er een aantal fijne huis, tuin en keukenmiddeltjes die je kunnen helpen. Azijn ruikt misschien niet zo fris, maar het blijkt erg goed tegen de vlekken te helpen. Laat je kleding een nacht weken in witte azijn en neem het daarna nog een keer mee in de normale was. Geen azijn in huis? Dan is Soda een andere goede optie. Maak van Soda en water een papje en smeer dit op de gele vlekken. Laat dit een paar uur inwerken en was de kleding daarna op je normale manier.

Een ander opvallend huismiddel dat je kan gebruiken is glansspoelmiddel. Dit middel is normaal bedoeld voor de glazen in je vaatwasser, maar het schijnt ook uitermate goed te werken tegen de vlekken. Smeer het middel op de vlekken en laat deze ook een aantal uren inweken. Was de kleding vervolgens goed uit. Let wel op dat je dit middel alleen op witte kleding gebruikt: zitten er ook andere kleuren in het kledingstuk, dan kan het deze kleuren aantasten.

gele-zweetvlekken-verwijderen-kleding

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!