Beauty

Gellak verwijderen zonder aceton? Zo doe je dat

gellak-verwijderen-zonder-aceton
Foto: Freepik

Gellak is al jaren een favoriet bij vele vrouwen. Het ziet er prachtig uit en blijft weken zitten. Het is namelijk hetzelfde als een nagellak, maar er is een gel aan toegevoegd waardoor het langer en beter blijft zitten dan normale nagellak. Doordat het zo goed blijft zitten, gaat het er ook 2 keer zo moeilijk vanaf. Het is altijd een ontzettend gepriegel om dat spul er weer af te krijgen en dan moet je altijd weer terug naar de nagelsalon. Helaas kost dit geld en doe je het liever gewoon zelf.

Zelfgemaakte gellak remover

Het liefst wil je het eraf halen zonder aceton remover. Dan hebben wij de oplossing voor jou: je zelfgemaakte gellak remover maken. Dit doe je heel simpel door een paar stappen te volgen. Dompel je nagels in een bakje met heet water en zout. Laat je nagels hier 20 minuten lang in weken of zo lang totdat je gellak eraf kan. Hierna kun je de gellak makkelijk verwijderen.

gellak-verwijderen-zonder-aceton

Vijlen

Door je gellak eraf te vijlen, gaat het er ook makkelijker van je nagels af. Je moet hier wel heel erg mee oppassen want het is echt precisiewerk. Voordat je het weet ben je over je echte nagel aan het vijlen en dat wil je niet hebben, want dat levert veel beschadiging op. Dus doe dit laagje voor laagje en wees voorzichtig.

gellak-verwijderen-zonder-aceton

Aluminiumfolie

Ook kan je het er gemakkelijk afhalen met nagellak remover, watjes en aluminiumfolie. Maar dan wel met nagellak remover zonder aceton natuurlijk. Dompel hierbij een watje half onder met nagellak remover zonder aceton. Deze leg je over je nagel heen en daar doe je weer een stukje aluminiumfolie op zodat het goed blijft zitten. Dit laat je zo’n 30 minuten zitten en daarna haal je de gellak gemakkelijk van je nagels af.

Verzorgen van je nagels na verwijderen van gellak

Nadat je de gellak hebt verwijderd is het erg belangrijk om de nagels goed te verzorgen. Het laat namelijk vaak wel wat schade achter en dat wil je niet hebben natuurlijk. Zorg er in ieder geval voor dat je de nagels wat rust geeft nadat er gellak op heeft gezeten. Wacht weer even 2 weken voordat je het weer gaat lakken. Zo kunnen de nagels ademen. Doe ook even een laagje nagel hardener op om te versterken en wat olie voor de nagels. Doe voor de verandering ook eens nagelsticker op in plaats van gellak.

gellak-verwijderen-zonder-aceton