gemiddeld-seksleven-waarheid
Life & Health

De naakte waarheid over het gemiddelde seksleven van mensen

Twee keer per dag, eens in de maand of steevast op de woensdagavond: hoe vaak partners gemiddeld het bed delen, verschilt ontzettend per relatie. Er is dan ook geen goed of fout antwoord als het gaat om de frequentie van jullie seksleven. Toch zijn veel mensen benieuwd hoe hun seksleven zich verhoudt tot andere stellen. Womanly zocht voor je uit hoe vaak stellen gemiddeld met elkaar het bed delen.

Hoe jonger, hoe vaker

Hoewel wel laatst al schreven dat 75 plussers steeds vaker seks hebben terwijl de frequentie bij jongeren juist daalt, is het aantal keer dat jongeren seks hebben per week toch nog hoger. Uit een onderzoek blijkt dat mensen tussen de 18-29 jaar de meeste seks hebben, namelijk gemiddeld 112 keer per jaar. Omgerekend komt dit neer op zo’n twee keer per week.

Naarmate mensen ouder worden, neemt de frequentie van het seksleven vaak af. Zo hebben mensen tussen de 30-39 jaar ongeveer 86 keer per jaar seks, zo’n 1,6 keer per week. Mensen tussen de 40-49 jaar belanden nog ongeveer één keer per week met elkaar in bed. Hoe vaak jij en je partner seks hebben, hangt ook af van de levensomstandigheden waarin jullie je op dat moment begeven. Hebben jullie jonge kinderen of allebei een drukke baan, dan schiet deze ‘extra workout’ er al snel bij in.

seksleven-jong

Niet gelukkiger door meer seks

Goed nieuws voor degenen die meer dan één keer per week niet halen: uit een ander onderzoek blijkt dat stellen die vaker seks hebben niet per se gelukkiger zijn. Het gaat blijkbaar dus niet om de kwantiteit van je seksleven, maar eerder om de kwaliteit. Zolang het tijdens de daad maar fijn en intiem aanvoelt maakt het helemaal niet uit hoe vaak jullie besluiten het bed te delen.

Wat wel belangrijk is: blijf met elkaar communiceren over jullie behoeften. Heeft de één steevast vaker zin dan de ander, dan kan dit op den duur voor wrijvingen zorgen. Zorg er dus voor dat je regelmatig even bij elkaar incheckt om jullie relatie bespreken. En maak je daarbij niet druk door verwachtingen van de maatschappij: jullie libido kan door allerlei omstandigheden tijdelijk hoger of lager zijn, en dat is helemaal niet vreemd.

seksleven-koppel

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!