gemiddelde-aantal-bedpartners-vrouwen-mannen
Life & Health

Zoveel bedpartners hebben vrouwen en mannen gemiddeld

Nu we inmiddels weten welke sterrenbeelden de beste match zijn in bed, is het tijd om ons gemiddelde aantal bedpartners eens onder de loep te nemen. Denk jij dat mannen gemiddeld vaker het bed delen met een ander, of zijn het toch de vrouwen? En ligt jouw aantal boven of onder het gemiddelde? Wij zochten het voor je uit.

Aantal bedpartners van vrouwen valt mee

Het is een vaak gehoord cliché dat mannen de neiging hebben om hun aantal te naar boven af te ronden, terwijl vrouwen het liever naar beneden bijstellen. Dit is te verklaren door ons hardnekkige maatschappelijke beeld van de man als de ‘veroveraar’ en de vrouw als voorbeeld van kuisheid.

Het daadwerkelijke aantal zal voor veel mensen waarschijnlijk een anti-climax zijn. Volgens diverse onderzoeken valt het namelijk allemaal best mee met het aantal bedpartners in ons leven. En wat blijkt? Dit gemiddelde ligt voor zowel mannen als vrouwen ongeveer rond hetzelfde getal.

bedpartners-gemiddeld-aantal

Nederland scoort hoog op bedpartners

Dit Amerikaanse onderzoek ondervroeg 2180 mensen naar hun seksuele historie en voorkeuren. Opvallend: Nederland staan met een gemiddelde van 6.9 bedpartners bijna bovenaan in het lijstje. Het Verenigd Koninkrijk haalt ons met een gemiddelde van 7 partners nét in. Van alle ondervraagden in het onderzoek hadden de vrouwen net iets meer bedpartners dan mannen: respectievelijk 6.4 bij mannen en 7 bij vrouwen.

Tijden het onderzoek werd ook gevraagd wat als te veel bedpartners werd gezien. De meeste ondervraagden gaven aan dat de grens tussen normaal en too much rond de 10 ligt. Gek genoeg vinden Nederlanders al dat je na 6 bedpartners te losbandig bent, terwijl het landelijk gemiddelde daarboven ligt. De vrouwen vonden het gemiddeld te veel als de mannen meer dan 15 bedpartners hadden, andersom kwamen de mannen op 14 uit.

bedpartners-gemiddeld-aantal

Doe waar jij je goed bij voelt

Uiteindelijk gaat het er niet om hoeveel bedpartners je hebt gehad: zolang dit voor jou maar goed voelt. Er zijn nou eenmaal verschillen in libido en seksualiteit, zowel bij mannen als vrouwen. Dus of jij nou 1 partner hebt gehad of zoveel mogelijk standjes probeert met zoveel mogelijk mensen: it’s all good.

Zorg er wel voor dat je je eigen grenzen bewaakt. Het is altijd mogelijk om je te bedenken en nee te zeggen, zelfs als je al samen in bed ligt. Soms is het lastig om aan te voelen wanneer bepaald gedrag je grenzen over gaat. De gouden regel is: zegt je onderbuikgevoel dat het niet klopt, trek dan aan de bel.

bedpartners-gemiddeld-aantal

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!