geraldine-kemper-linda-cover
Media & Entertainment

Geraldine Kemper biedt excuus aan voor borstencover Linda.

De Nederlandse presentatrice Geraldine Kemper biedt haar excuses aan voor de cover van de allernieuwste Linda editie. Deze is namelijk voor veel lezers niet inclusief genoeg. Naast Geraldine gingen nog een aantal andere  BN-ers uit de kleren zoals Romy Monteiro, Fajah Lourens en Gaby Blaser om aandacht te vragen voor de normalisering van vrouwenborsten. Toch viel het veel lezers op dat niet iedere type vrouw werd gerepresenteerd.

Geen verschil tussen mannen-en vrouwentepels

Mannentepels mogen volop gezien worden. Van een halfnaakte poster van Jan Kooijman in een bushokje kijken we absoluut niet raar van op. Toch is het een ander verhaal als daar een bekende vrouw op getoond wordt met zichtbare tepels. De social media kanalen zijn niet altijd even blij als de vrouwelijke ’titties’ worden getoond. Negen van de tien keer mietert Instagram of Facebook ze er linea recta af.

Bij een bepaalde groep vrouwen zorgt dit voor grote teleurstelling. Zij vinden dat er geen verschil moet zijn tussen een vrouwentepel of een mannen tepel op social media. Om een statement te maken, verschijnen deze maand daarom een aantal bekende Nederlanders ‘halfnaakt’ op de Linda cover met als speciale editie ‘Tits ‘R’ us’. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda)

Geraldine Kemper zegt sorry

Naar aanleiding van een bericht van journaliste Tatjana Almuli op Instagram biedt Geraldine Kemper haar excuses aan omdat de cover niet bepaald ‘inclusief’ is. Volgens Almuli is het juist zo belangrijk om verschillende soorten vrouwen en borsten op de foto te zetten. ‘Includeer bijvoorbeeld ook dikke vrouwen, of vrouwen met grote borsten, saggy boobs en vrouwen met een geamputeerde borst’.

Geraldine Kemper kon niet anders dan Tatjana gelijk geven. Haar volle aandacht lag meer bij het thema dat volgens haar iedere vrouw moet aanspreken. Echter is ze er wel van bewust dat als je alle vrouwen wilt aanspreken, je er ook voor moet zorgen dat iedere vrouw zich in de cover kan vinden. Dik,dun,klein of groot; het zou mooi zijn als er verschillende vrouwenlichamen worden getoond op de cover.

reactie-geraldine-kemper-linda-cover

geraldine-kemper-borsten-cover

geraldine-kemper-insta-reactie

geraldine-kemper-linda-cover

Geraldine heeft ook onzekerheden

We hebben al vaker topless foto’s van Geraldine Kemper op Instagram voorbij zien komen. Hoewel de presentatrice uitkomt voor de ‘free-the-nipple-beweging’, heeft ze toch nog wat onzekerheden. Voordat de shoot van het tijdschrift Linda begon, heeft ze voor de spiegel gestaan om te kijken hoe haar voorgevel eruit ziet als ze die beweegt. Geraldine geeft aan dat ze blij is met haar tepels en omvang van haar borsten, maar dat ze haar ‘boobs’ toch wat steviger had gewild.

Deze onzekerheid komt ook mede naar eigen zeggen door kritiek van anderen, bijvoorbeeld in online commentaar. Ze krijgt wel eens reacties dat ze plat is en de vraag of ze niet een borstvergroting wilt overwegen. Daarom is het ook zo belangrijk om meerdere lichamen op een cover te laten zien. In haar Instagram post laat ze weten dat ze de volgende keer graag wilt meedenken met de personen die op de cover komen te staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!