Beauty

Gezichtshaar scheren bij vrouwen: goed of slecht voor je huid?

gezichtshaar-scheren-huid-vrouwen
Afbeelding: YouTube @PCOSWeightLoss

Na ons veertigste levensjaar kan het steeds vaker voorkomen: gezichtshaar bestaande uit zwarte haren onder de bovenlip, tussen de wenkbrauwen en op de kin. Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om dit gezichtshaar te scheren. Maar is dat wel zo’n goed idee? Huidexperts leggen het uit. 

Gezichtshaar scheren door beautybloggers

Je gezicht scheren als vrouw: hoewel sommige vrouwen er niet aan moeten denken om ook het gezicht met een scheermesje aan te moeten pakken, zijn andere vrouwen razend enthousiast. Verschillende beautybloggers claimen namelijk dat het scheren van je gezicht goed is voor het verwijderen van babyhaartjes en dode huidcellen. Zij scheren dan ook niet alleen hun bovenlip, maar hun gehele gezicht.

Het scheren zou zorgen voor het exfoliëren van de huid, waardoor de huid er gladder en zachter uitziet. Ook haalt het donshaartjes en andere ongewenst gezichtshaar weg, die vooral bij vrouwen met donker haar aardig in de weg kunnen zitten. Hoewel veel mensen denken dat scheren zorgt voor dikkere, zwarte haren, blijkt dit niet waar te zijn: doordat je de haren schuin afsnijdt, lijken ze alleen harder en dikker. De meeste beautybloggers gebruiken een speciaal scheermesje dat op een droge huid gebruikt wordt.

Gezicht scheren in plaats van een peeling?

Als vrouw steken we veel moeite in het onderhouden van ons lichaam en ons gezicht, soms zelfs op erg pijnlijke manieren, zoals het microbladen van wenkbrauwen of zelfs -iek- oogballen. Hoewel wij al moe worden van het dagelijks scheren van onze oksels, benen en bikinilijn, zweren sommige beautybloggers toch bij het scheren van hun gezicht.

Als vrouw kun je dit maar beter niet doen, zegt dermatoloog Jetske Ultee. ‘Vooral vrouwen met een gevoelige huid moeten dit niet doen’, vertelt ze aan RTL Nieuws, ‘Je beschadigt de huid en de kans dat je hierdoor pukkeltjes krijgt of uitdroging is dan alleen maar groter.’ Wil jij graag een zacht babyhuidje? Kies dan voor een peeling. Of bezoek een beautysalon en laat een professional het werk doen. Zo weet je zeker dat je weer stralend naar buiten komt.

gezichtshaar-scheren