Food & Drinks

Zeg vaarwel tegen vette snacks met deze mega gezonde opties!

gezonde-opties-vette-snacks
Gezonde opties voor vette snacks (Foto: Freepik)

We kennen allemaal dat moment dat je trek krijgt maar liever geen “slechte” dingen wilt eten. Je kunt natuurlijk een bak koffie nemen, dat helpt ook vaak wel even. Maar teveel koffie op een dag is ook niet echt gezond. Dus wat kun je nu het beste nemen zonder dat je gelijk weer zo’n best wel lekkere maar ongezonde chocoladereep of gevulde koek naar binnen werkt. En wat je ook makkelijk mee kunt nemen naar je werk.

Fruit, dadels en noten als snack

Een appel of banaan is natuurlijk de makkelijkste oplossing. Vers fruit is namelijk zoet en daar heb je meestal het meeste behoefte aan als je trek krijgt. Het smaakt lekker en is heel erg voedzaam. Bovendien als je 300 gram fruit per dag eet verlaag je het risico op hartziektes. En is een appel of banaan te saai? Dan kun je natuurlijk, vooral in de zomer, een lekkere mix van fruit maken. Dat is ook in een bakje makkelijk mee te nemen. Of neem een paar dadels, die vullen goed en zijn lekker zoet.

Je kunt je fruit ook prima dippen in een notenpasta. Het eten van fruit met een beetje notenpasta bevat alle vitamines, mineralen en vezels van fruit en de gezonde eiwitten van noten. Je moet er wel een klein beetje van eten, teveel is niet echt goed. Wil je gewoon wat noten eten als snack kies dan voor studentenhaver. Hier zitten verschillende noten in en een mix is altijd gezond. Niet meer dan een handje nemen, want het bevat wel veel calorieën.

fruit-gezonde-snack

Popcorn en chips

Je denkt misschien alleen bij de film aan popcorn, maar het is een super caloriearme snack als je juist behoefte hebt aan iets hartigs. Een portie van 30 gram bevat 100 calorieën dus is het een prima snack voor tussendoor. Neem het wel zonder extra dingen zoals suiker. Vermijd ook de popcorn uit de magnetron want die bevat veel ongezonde toevoegingen. En trek in chips? Kies dan voor groentechips. Kijk daarbij ook naar de toevoegingen, zodat je de juiste kiest of maak het zelf.

po[pcorn-gezonde-snack

Hummus met groenten

Hummus heb je in allerlei soorten. De standaard van alleen kikkererwten, maar ook heel veel met toevoegingen zoals tomaat, paprika, mango of biet. Die kun je ook makkelijk meenemen. Doe daar een bakje bij met gesneden groente zoals komkommer, bleekselderij, wortel en tomaat zodat je het kunt dippen. Op die manier krijg je ook gelijk extra groente naar binnen en kom je makkelijker aan de hoeveelheid die je nodig hebt aan groente per dag. Een mega gezonde snack dus!

gezonde-snack-hummus-groente

Wat kun je het beste drinken?

We gaven al aan dat koffie je trek stilt. Let er alleen op dat je niet teveel koffie per dag drinkt. Maar hete drankjes zijn altijd goed, dus een kop thee onderdrukt na een maaltijd ook je hongergevoel. Op die manier krijg je minder snel trek. Water kan helpen maar dat ben je misschien snel zat, neem dan ijsthee of water met bubbels. Als je er wat citroen bij doet maak je het wat specialer en lekkerder.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!