Beauty

Deze 5 gezonde voedingsmiddelen laten je haar groeien als kool

gezonde-voedingsmiddelen-haar-groeien

Het liefst lopen we natuurlijk allemaal rond met een flinke haardos op ons hoofd. Helaas is niet iedereen daarmee gezegend. Fun en dun haar kun je een blijvende volume boost geven door de reverse washing techniek toe te passen. Hierbij was je, je haar eerst met conditioner en daarna met shampoo. Geloof je meer in moeder natuur en wil je het met gezonde voeding bereiken? Womanly geeft je wat handige tips. 

Voedingsmiddelen die je haargroei flink versnellen

Je kent vast wel het gezegde ‘je bent wat je eet’? Dat heeft hetzelfde effect op je haar. Wat jij in je giecheltje stopt, zie je weer terug aan je lokken. Niet alleen van buitenaf kun je haaruitval tegengaan of de groei van je lokken versnellen, maar ook van binnenuit met voedsel is dat mogelijk.

Eten dat rijk is aan proteïne en gezonde vetten en voeding met veel vitamines en mineralen zijn daar perfect voor. Vooral proteïne is mega belangrijk. Als je niet voldoende hiervan binnen krijgt, resulteert dit in zwakker haar dat sneller breekt en krijg je last van uitval. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil hebben. Wij hebben 5 voedingsmiddelen op een rijtje gezet die bijdragen aan een gezonde haargroei.

haar-groeien-voedingsmiddelen

1. Avocado

Deze vrucht staat niet voor niets bekend als superfood. Zoek dan wel een rijpe avocado in de schappen. Je kunt deze lekkernij heerlijke verwerken in een sushi taart of tussen een wrapje proppen.

Door een avocado te eten krijg je niet alleen proteïne (3,4 gram) binnen, maar ook onder andere vitamine C en Vitamine E . Een avocado is caloriebommetje, maar bevat gelukkig vooral veel goede vetten voor je lichaam. Dit helpt perfect om je hoofdhuid gezond te houden.

avocado-voedingsmiddelen-haargroei-stimuleren

2. Zalm

Een goed stukje zalm in de oven op op de barbecue: daar worden we blij van. Deze vissoort bevat mega veel proteïnes. In een stukje van 100 gram zit al 20,2 gram proteïne. Daarnaast bevat het volgens hebjehaarweer.nl ook 90 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D.

De omega 3-vetzuren in het stukje zalm voeden de talgklieren rond het haarzakje en zorgt voor mooie glanzende lokken. Als je te weinig omega 3 binnenkrijgt, kan dit weleens zorgen voor een doffe look en verliest het zijn glans. Niet zo fan van een stukje zalm? Kabeljauw en makreel zijn ook goede opties.

zalm-voedingsmiddelen-haargroei

3. Spinazie

Niet alleen Popeye krijgt spierballen van spinazie, maar ook wordt jouw haar er sterker van. Dit groene krachtvoer zit bomvol ijzer. Daarnaast is deze bladgroente ook rijk aan foliumzuur, vitamine A en C en bètacaroteen. Je geeft je haargroei er een flinke boost mee. Boerenkool en broccoli zijn trouwens ook twee toppers die ijzerrijk zijn.

4. Eieren

Ei, ei, ei en we zijn zo blij. Want een eitje helpt tegen haargroei en dat vieren wij! Deze proteïnebom eten we niet alleen graag tijdens de Paasbrunch maar is ook heerlijk tijdens een werklunch of in het weekend. Een roerei, gebakken ei, zachtgekookt ei: het is allemaal jammie. Eieren zijn ook rijk aan biotine, een vitamine B-variant die je haar stimuleert te groeien. Volgens Margriet.nl zijn de overige stoffen zoals luteïne en zeaxanthine (zit in eigeel) ook belangrijk voor de cel behoud van de huid en de ogen.

eieren-voedingsmiddelen-haargroei

5. Amandelen

Krijg je rond 4 uur altijd trek in iets lekkers? Neem een handjevol amandelen als snack. Net als cashewnoten, pinda’s en walnoten zijn amandelen rijk aan proteïnen, gezonde vetten, biotine en zink die de aanmaak van weefsel op de hoofdhuid stimuleren en haarverlies tegengaan. Vind je het als losse snack een beetje saai? Doe ze door de yoghurt. Dan geef je er een flinke bite aan.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!