maand-geen-alcohol
Health

6 gezondheidsvoordelen van een maand geen alcohol drinken

Een wijntje met de meiden, een shotje tijdens het uitgaan of een cocktail tijdens een date. Alcohol drinken (vooral tijdens de zomer) klinkt áltijd als een goed idee! En wij geven je geen ongelijk. Ooit nagedacht wat er gebeurt als je een maand geen alcohol drinkt? Dit zijn 6 gezondheidsvoordelen van een maand geen alcohol drinken. Durf jij het aan?

1. Geen katers meer (een maand lang)

Geen alcohol betekent natuurlijk geen last hebben van een kater! Geen hoofdpijn en misselijkheid in de ochtend. En geen domme fouten (zoals het appen van een ex bijvoorbeeld). Een kater zorgt er vaak voor dat je niks meer kan doen, je slaapt de dag weg en zo is je weekend opeens voorbij. Zonde!

6 gezondheidsvoordelen van een maand geen alcohol drinken

2. Je zal een stuk beter slapen

Vaak denken we dat we juist extra lekker in slaap vallen na een avondje zuipen. Je kent het vast wel, je bent een avondje weggeweest, komt thuis en bent gelijk knock-out. Klinkt alsof je wel in een diepe slaap bent beland? Toch rust je niet uit.

Na een maand geen alcohol drinken merk je dat je een stuk dieper en regelmatiger slaapt. Zo word je dus veel meer uitgerust wakker! En dat is wat we nodig hebben: fris en fruitig de dag beginnen!

3. Je bent meer alert

Als je een maand geen alcohol drinkt zal je dat echt wel merken. Je bent veel scherper, productiever en je zal je mentaal fitter voelen. Je zal sneller kunnen denken en dus efficiënter te werk gaan.

Eigenlijk is alcohol gewoon een gifstof en daar is je brein niet blij mee. Ondanks dat het op het moment wel zo voelt. Je moet het zo zien: een maand geen alcohol zuivert je gedachten.

4. Je ziet er beter uit

Na alle feestjes en latertjes zal je dat ook echt terugzien in je gezicht. Stop je een maand met alcohol? Dan zal je zien dat je er een stuk frisser uit begint te zien! De wallen zullen minder worden en omdat je beter slaapt zal je er ook uitgerust uitzien.

En dat is natuurlijk fijn! De zombie look is niet in, we gaan nu voor rust! Wil je weten of je drinkgedrag een risico is voor je gezondheid? Doe doen een zelftest om jouw drinkgedrag te testen op minderdrinken.nl

beter-uitzien-maand-geen-alcohol

5. Je valt af

Waarschijnlijk is dit niks nieuws voor je maar in alcohol zitten veel calorieën. Een drankje lijkt misschien wel heel onschuldig omdat het er niet uitziet als een chocoladetaart. Maar in een drankje (of meer) zitten meer calorieën dan je denkt.

Dus als jij een maand niet drinkt dan zal je snel afvallen. Vaak ga je met je dronken hoofd ook slecht(er) eten (hallo, kapsalon!) doordat je niet drinkt zal je automatisch gezonder eten.

6. Je zal je minder somber voelen

Mensen die veel drinken zijn vaak somber en negatief. Deze nare gevoelens zullen eerder verwijderen als je stopt met drinken. Alcohol verdooft je negatieve gevoelens maar tijdelijk. Je energielevel za hoger en stabieler worden nadat je stopt met drinken.

Het tijdelijke opgewekte gevoel heeft een prijs, die betaal je helaas de volgende dag. 30 dagen geen alcohol drinken zorgt ervoor dat je gemoedstoestand verbeterd.

minder-somber-maand-geen-alcohol

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!