Beauty

Probleem opgelost: dit kun je doen tegen een glimmende huid

glimmende-huid-oplossing
Foto: Freepik

Stel je voor, er wordt een foto gemaakt van jou en je familie en jij bent de enige die bijna licht geeft op de foto omdat je huid zo glimt. Herken je dit? Dan is dit artikel wat voor jou. Een glimmende huid komt vaak voor. Met name als je een vettere huid hebt is dit eerder regelmaat dan een uitzondering. Zo vervelend als je elke keer weer die poeder erbij moet pakken voordat je dat plaatje kan schieten. Maar er is zeker wat tegen te doen! Deze tips helpen je een stukje op weg.

Waarom krijg je een glimmende huid?

Een glimmende huid krijg je door een verhoogde talgproductie. Dit zorgt op zichzelf al voor een glanzend gezicht. Samen met zweet, dat van nature aanwezig is, laat het een olieachtig laagje achter op je gezicht. Niet iedereen heeft last van een glimmende huid. Dit heeft namelijk te maken met je huidtype. Heb je een vette of gecombineerde huid, dan heb je last van een glanzend gezicht. Ook spelen hormoonveranderingen een grote rol, zoals de anticonceptiepil of de menopauze.

Daarnaast ligt het ook aan je voeding. Producten met suiker kunnen ervoor zorgen dat je suikerspiegel gaat schommelen en zo een glimmende huid krijgt. Om je huid minder te laten glimmen gebruiken veel mensen huidverzorging, wat natuurlijk super goed is. Maar dan is het wel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt die niet agressief werken. Wanneer je namelijk té veel producten gebruikt voor je huid of producten die averechts werken, dan wordt er meer talg geproduceerd.

dit-doen-tegen-glimmende-huid-

Wat kun je ertegen doen?

Inmiddels weten we dat je door meerdere factoren een glanzend gezicht kan krijgen. Gelukkig zijn wij hier om te helpen! Er zijn behoorlijk wat manieren om van die glimmende huid af te komen. De tips die we hebben zijn zowel voor de buiten- als binnenkant van jouw lichaam en helpen echt. Het mooie van de tips is dat je het heft compleet in eigen hand kunt nemen.

Voldoende water

Het klinkt een beetje raar, maar een vette huid is vochtarm. Wanneer je huid te weinig vocht binnenkrijgt wordt er alleen maar meer talg aangemaakt. Drink daarom voldoende water. Dan zorg je voor een minder glimmende huid, een betere gezondheid en ook nog eens minder puistjes. Rond de 1,5 en 2 liter water per dag is ideaal.

De juiste skincare

Zorg voor een goede cleanser die niet uitdroogt. Er moet geen alcohol of parfum in de cleanser zitten, dit zorgt er voor dat de huid geïrriteerd wordt. Gebruik daarna een toner om de poriën te sluiten. Bijvoorbeeld die van Paula’s Choice, echt een aanrader! Na de toner is het slim om een serum te gebruiken waar niacinamide in zit. Dit is namelijk een stofje dat de talgproductie remt. Sluit het gehele riedeltje af met een vochtinbrengende crème en je bent klaar voor de dag.

-dit-doen-tegen-glimmende-huid

De juiste make-up

Na de gezichtsverzorging en voor de make-up kan je het beste een primer opsmeren, zoals deze van L’Oréal. Dit zorgt ervoor dat je poriën minder zichtbaar zijn en dat je make-up beter blijft zitten. Het beste kan je niet te veel make-up op doen, maar het is altijd slim om je gelaat af te poederen op het einde. Gebruik liever een transparante poeder in plaats van een matterende poeder. Een matterende poeder blijft vaak maar een uurtje zitten waar een transparante poeder langer blijft zitten.