Geld & Carrière

Goedkoop wassen op de camping: zo bespaar je op schone kleding

goedkoop-wassen-geld-besparen-camping
Afbeelding: Canva

Ontsnap je dit jaar aan de regen in Nederland, en vertrek je met je gezin naar een (buitenlandse) camping? Op een camping staan is over het algemeen goedkoper dan een hotel, maar het wassen van je kleding kan toch nog flink in de kosten lopen. De meeste campings hebben een washok met wasmachines, maar deze zijn vaak duur en overvol. Womanly laat je graag meerdere manieren zien om je wasjes op de camping snel en goedkoop te doen. 

Wassen op de camping

Als je een aantal weken gaat kamperen, loopt de berg met vieze kleding al snel op. Hoewel de meeste campings wel een washok met wasmachines en drogers hebben, kan het gebruik ervan nog flink wat tijd en geld kosten. Zo staat er vaak een rij voor de wasmachines en rekenen sommige campings rond de 8 à 10 euro voor een enkele was van 4 kg. Daarom is het slim om ook andere manieren te vinden om je kleding te wassen.

Om te beginnen kun je de meeste kleine wasjes prima in een handwas doen. Gebruik daarvoor biotex of neem een wasmiddel speciaal voor handwasjes mee. Doe de kleding ’s ochtends in een handwasje en was ze daarna goed uit bij de wasbakken van de camping. Hang ze vervolgens lekker te drogen in de zon. Wil je je dagelijkse wasje nog goedkoper maken, neem dan je zelfgemaakte wasmiddel mee.

wassen-besparen

Mini wasmachine van de Action

Heb je geen zin om je was met de hand te wassen, dan is deze mini wasmachine van de Action een uitkomst. Deze wasmachine is gemaakt om mee te nemen naar de camping, en is ideaal om je kleding gewoon bij je tent te wassen. Deze wasmachine is 34 x 48 x 34 cm groot en weegt maar 5 kilo. Toch past er in deze handige machine maar liefst 3 kg was in één beurt. Zo was je die zonnebrand vlekken snel en makkelijk uit je kleding.

Bovendien neemt dit handige apparaat niet veel ruimte in beslag, en scheelt het je heel wat tripjes naar algemene washok. En met een maximale temperatuur van 60 graden kun je ook je handdoeken een goede schoonmaakbeurt geven. Ook fijn: je vakantie buren hebben geen last van het geluid want met een vermogen van 260 watt en een geluidsniveau van slechts 58 dB combineert hij efficiëntie met een stille werking.

wassen-action-mini-wasmachine-camping

Wasjes met de buren

Ben je in een luie bui en wil je echt graag alleen maar je vakantieboekjes lezen, dan kun je ook een dealtje maken met je camping buren. Vraag je buren of jullie je was in diensten kunnen verdelen, zodat één van jullie maar de reis naar het washok hoeven te maken. Bovendien bespaar je op de waskosten als je jullie was in één wasmachine samenvoegt.

En heb je wel eens gemerkt dat je donkere was sneller stinkt? Dit komt niet omdat je campingburen niet goed kunnen wassen, maar omdat donkere kleding sneller geurtjes vasthoudt. Dit kun je oplossen door niet te veel was in je wasmachine te doen en te wassen op 60 graden met een beetje schoonmaakazijn.

geld-besparen-camping

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!