Living

Deze gemeente in Nederland is het goedkoopst in om te wonen

goedkoopste-gemeente-nederland

Een huis kopen  is tegenwoordig iets waar je een extra passief inkomen voor nodig hebt om te kunnen betalen. Daarom kan het zeker de moeite waard zijn om je woonplaats te overwegen. De huizenprijzen verschillen namelijk flink per gemeente in Nederland. Zo woon je in Amsterdam maar liefst zo’n 3,5 duurder dan in de goedkoopste gemeente in Nederland. Benieuwd naar de goedkoopste plek om te wonen? Womanly zocht het uit.

Goedkoopste gemeente in Nederland per m2

Als je van plan bent een huis te kopen, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de meest actuele data. De Hypotheker plaatst op hun website elke maand de meest recente cijfers over de huizenprijzen per vierkante meter van de 25 goedkoopste en duurste plaatsen online. Wat blijkt: er zit een behoorlijk groot verschil tussen de duurste en goedkoopste gemeenten in Nederland.

Op nummer 1 van de goedkoopste gemeenten staat Pekela. Voor €1995 per vierkante meter kun je in deze Groningse gemeente al een huis aanschaffen. Gemiddeld leg je voor een huis in Pekela zo’n €237.800 neer. Ter vergelijking: de gemiddelde huizenprijs in Nederland was afgelopen jaar €429.000. Volgens het CBS was dit de hoogste gemiddelde huizenprijs ooit. In Pekela ben je dus voor bijna de helft minder een stuk goedkoper uit.

goedkoopste-gemeente

Duurste gemeente in Nederland

De duurste gemeente in Nederland zal je niet verrassen: met €7187 per vierkante meter steekt Amsterdam met kop en schouders boven de rest uit. In het eerste kwartaal van 2022 was de gemiddelde huizenprijs een verbazingwekkende €579.511. Een kleine troost: de prijzen dalen wel. In 2022 was de gemiddelde huizenprijs voor een huis in de hoofdstad namelijk €746.876.

Goed nieuws voor iedereen die niet naar Pekela wil verhuizen maar de rest van de huizenprijzen ook niet echt ziet zitten: hoger dan dit gaan de prijzen niet zijn. De huizenprijzen gaan dit jaar namelijk flink dalen en blijven in 2024 stabiel. Het gaat de komende jaren dus iets makkelijker worden om een eigen plekje te vinden.

goedkoopste-gemeente-amsterdam

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!