Food & Drinks

Culinaire luxe: het goedkoopste Michelinster restaurant in Nederland

goedkoopste-michelinster-restaurant-nederland
Afbeelding: Unsplash

Hoewel we graag in de keuken staan – om bijvoorbeeld deze perfecte biefstuk zoals bij Loetje te bakken – is het soms een heerlijke traktatie om lekker uit eten te gaan. Ben je op zoek naar een luxe ervaring met geweldige smaaksensaties, dan is een restaurant met een Michelinster een goede aanrader. Hoewel de meeste Michelin restaurants erg aan de prijs zijn, ben je bij dit ene restaurant in Nederland helemaal niet zoveel geld kwijt. 

Wat is een Michelinster?

De Michelinster is een keurmerk van culinaire excellentie die wereldwijd wordt toegekend aan restaurants. De ster is bedacht door de bandenfabrikant Michelin, die je wellicht kent van het witte mannetje gemaakt van banden. Experts van de Michelinster gaat langs bij restaurants en beoordelen ze op  op verschillende criteria, zoals de kwaliteit van het eten, de service en de sfeer. Restaurants kunnen één, twee of drie sterren krijgen.

Een Michelinster wordt niet zomaar uitgedeeld. Zo heeft Nederland in 2023 2 restaurants met 3 Michelin sterren, 20 met 2 sterren en 103 restaurants met één ster. Om een ster te ontvangen, moet een restaurant voldoen aan een hoge kwaliteit in zowel het eten zelf als de creativiteit van de gerechten. Dineren bij een Michelin restaurant betekent dus dat je betaalt voor een bijzondere culinaire ervaring. Daarom kost het vaak een behoorlijk bedrag.

michelin-ster

Het goedkoopste Michelinster restaurant in Nederland

Heb je altijd al de wens gehad om bij een sterrenrestaurant te eten, maar hield de prijs van het diner je tegen? Dan hebben we twee goede tips voor je om je wens toch waar te maken. Kies ten eerste bij een restaurant altijd voor het menu. Deze menu’s zijn meestal speciaal samengesteld om je een proeverij te geven van het beste wat het restaurant te bieden heeft. Bovendien zijn de menu’s meestal een stukje goedkoper dan losse gerechten.

De tweede tip: bezoek het Michelinster restaurant Eden in Valkenswaard. Dit restaurant ontving in 2020 een Michelinster en beschrijft zichzelf als ‘spannend, vernieuwend en tegendraads’. Voor slechts 54 euro geniet je hier van een ‘Chefs menu’, voor 67 euro eet je een 5 gangen menu bestaande uit diverse vlees- en visgerechten. Dit betekent dat je per gerecht slechts 13,40 euro betaalt, wat erg goedkoop is voor een Michelinster restaurant.

michelinster-chefkok

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!