goedkoopste-supermarkt-nederland-2023
Geld & Carrière

Dit is momenteel de allergoedkoopste supermarkt van Nederland

We schrikken ons vaak een hoedje als we door de supermarkt lopen. De boodschappen worden alleen maar duurder en duurder. Voor een klein tasje ben je vaak al zes tientjes kwijt. Eerder hadden we je al blij gemaakt met 7 snelle manieren om flink te besparen op boodschappen. Daarbij is het natuurlijk ook interessant om te kijken waar we nou onze pasta, brood en fruit moeten kopen. Het bekende tv-programma Kassa deed onderzoek naar de prijzen en kwam met een verrassende nummer 1.

Kassa deed onderzoek naar goedkoopste supermarkt

De prijzen van boodschappen stegen door de inflatie het afgelopen jaar met ruim 13% volgens Manly.nl. Naast inflatie moet je ook nog eens goed oppassen op krimpflatie: fabrikanten verlagen de prijzen dan niet, maar stoppen gewoon minder van hun product in de verpakking. Het kan dus zomaar zijn dat je ineens sneller door die pot pindakaas bent of minder hageltjes op je brood hebt.

Medewerkers van het populaire programma Kassa winkelden bij zes verschillende supermarkten en kochten daar 27 verschillende producten. Het ging daarbij voornamelijk uit alledaagse producten, waarbij ze dan de goedkoopste variant kozen. Deze bonnetjes gingen ze vervolgens met elkaar vergelijken.

supermarkt-boodschappen-goedkoop

Goedkoopste supermarkt van Nederland in 2023

Je zou denken dat discounter Lidl of Aldi als goedkoopste uit de test zou komen. Toch bleek dat niet helemaal het geval te zijn. Supermarkt Dirk kreeg namelijk de eerste plek als goedkoopste supermarkt, op basis van het Kassa onderzoek. Deze Nederlandse supermarktketen verhoogde afgelopen jaar de prijzen met gemiddeld 13,5%, maar bleef toch de goedkoopste. Op de kassabon van deze firma stonden 27 artikelen voor een totaalprijs van €56,46.Nu ben je vast benieuwd welke zaak als duurste uit de bus kwam? Verrassend genoeg was dat de  Aldi.

Zou je hier ook meer salaris krijgen als vakkenvuller dan bij de andere zaken? Voor dezelfde 27 producten betaalde Kassa hier €66.46 voor.  Precies 10 euro meer dus dan bij Dirk.  De gele supermarkt Jumbo kwam hierna als duurste naar voren. Voor de 27 artikelen betaal je hier €1.10 minder voor dan bij de Aldi. Wil je alles nog even op je gemak nalezen en het complete boodschappenlijstje inzien? Deze kan je vinden op de site van consumentenprogramma Kassa .

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!