Media & Entertainment

Google kan nu liedjes herkennen door ze te neuriën

Google-liedjes-herkennen-neuriën

Je hebt net een leuk liedje gehoord op de radio of in de kroeg, maar als je thuiskomt heb je geen idee wat de titel of artiest daarvan is. Herkenbaar? Dan hebben wij fantastisch nieuws voor jou: Google heeft een zoekfunctie waarbij hij jou geneurie of gefluit direct zal herkennen. Zo kun je eindelijk het deuntje dat constant in je hoofd zitten toevoegen aan je muzikale afspeellijst. 

Google maakt liedje zoeken nu wel heel gemakkelijk

We weten allemaal dat het mega onuitstaanbaar is als een melodie de hele dag in je hoofd zit, maar je niet op de titel of artiest kan komen. Het liefst draai je dit nieuwe leuke liedje de hele dag grijs, maar dat gaat een beetje lastig als je hem niet kan vinden.

Met de nieuwe Hum To search-functie is dit probleem gelukkig verleden tijd. Wist je dat deze zelfs al een tijdje mogelijk is? Wij hadden hier nog nooit van gehoord, waarschijnlijk is het even aan onze aandacht ontsnapt. Toch willen we niets liever dan deze mogelijkheid met jou delen. Hopelijk word jij net als ons ook zo blij van al die lifehacks. Zo ja, dan hebben we nog wel een mooie voor je: het is nu namelijk mogelijk om verwijderde WhatsApp berichten terug te lezen. 

muziek-luister-google-functie-neurie-fluiten

Verschil tussen de verschillende smartphones

Google heeft laten weten dat de zoekfunctie iets verschilt voor iOS- en Android gebruikers. Als je een iPhone hebt of Ipad dan is het momenteel alleen mogelijk om Engelstalige muziek te herkennen. Android gebruikers kunnen ook Nederlandstalige nummers vinden. In de onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe de zoekfunctie werkt.

Hoe werkt deze functie in de Google app?

Met de video hierboven is al een beetje verteld hoe de functie werkt, maar we kunnen ons voorstellen dat je het ook graag even naleest. Je opent eerste de Google-app op je iOS-apparaat of op je Android. Vervolgens klik je op het microfoon icoontje in de zoekbalk.

Dan stel je de vraag: ‘Welk nummer is dit?’. Hierna begin je met het fluiten of neuriën van het nummer die je zoekt en geeft Google je het verlossende antwoord. Overigens heeft het muziekstreamingsplatform Deezer nu ook een soortgelijke functie ontwikkelt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!