gouden-kooi-deelnemers
Media & Entertainment

Zo gaat het 14 jaar later met de Gouden Kooi deelnemers

Het is alweer 16 jaar geleden dat we de allereerste aflevering van de Gouden Kooi mochten bewonderen. Het spraakmakende televisieprogramma waarbij een groep kandidaten bijna 2 jaar lang opgesloten zaten in een super de luxe villa. De laatst overgebleven deelnemer werd de gelukkige eigenaar van de villa en kreeg daarbovenop minimaal 1 miljoen. Wij waren benieuwd hoe het de oud-bewoners nu vergaan. 

Realityserie de Gouden Kooi

Als opvolging van de reality series Big Brother en De Bus, had John de Mol nog een geniaal plan. Hij bedacht het programma de Gouden kooi waarbij de persoon die het langst bleef zitten in de villa ook daadwerkelijk het verblijf won.

De kandidaten konden elkaar letterlijk wegpesten zodat de bewoners het niet meer zagen zitten om nog langer in de villa ter verblijven. Daarnaast waren er stemrondes van de medebewoners en zelfs van het publiek. Zijn Terror Jaap, Huub, Brian en Amanda uit je geheugen gewist? Zodra je onderstaande intro ziet, komt alles weer naar boven. Pure nostalgie!

Een en al drama in de Gouden Kooi

Als je een paar mensen opsluit in een luxe villa kun je er vanuit gaan dat er veel drama aan te pas komt. En dat kwam er zeker! Naast relaties die er in de villa ontstonden, konden we ook meegenieten van een paar heftige ruzies. In de reality serie hadden Brian en Amanda een relatie, maar werd dit flink verstoord toen Brian erachter kwam dat zijn geliefde het bed indook met Huub. Wij hebben Brian toen nog nooit zo woest gezien.

Ook staan de beelden nog steeds na al die jaren op ons netvlies dat Terror Jaap in zijn eigen kots rolde. Ieks! Schoonmaakster Palma was daar op z’n zachtst gezegd niet zo van gecharmeerd. Ben je de beelden toch vergeten? Bekijk ze dan hieronder. Dan ben je meteen even opgefrist en zie je alle oude gezichten weer om vervolgens te lezen hoe het nu met de oud-bewoners gaat.

‘Terror’ Jaap Amesz

Uiteraard beginnen we bij de winnaar van het programma. Jaap Amesz (ook wel Terror Jaap genoemd) verliet de villa met maar liefst 1,3 miljoen. Jaap beloofde om al het geld te schenken aan een goed doel waardoor de kijkers massaal op hem hadden gestemd. Het goede doel bleek Jaap zelf te zijn. Noem het karma of niet, maar Terror Jaap verloor bijna al zijn geld toen de DSB bank failliet ging. Oeps!

In 2012 konden we Jaap nog even op tv zien tijdens een seizoen van Sterren Springen en een paar keer bij Jensen. Daarna hebben we nooit meer wat van hem gezien of gehoord. Jaap is nu toch echt de serieuzere kant opgegaan en geeft op het moment lezingen over Neurogram. Dat hadden we even niet zien aankomen. Hij heeft nu een korte coupe en is zelfs wat afgevallen. Inmiddels weegt hij onder de 130 kilo.

Amanda Balk

Amanda was een kandidaat die je zeker weten is bijgebleven als je de Gouden Kooi hebt gezien. Ze was dan ook niet op haar mondje gevallen. In de villa had ze zoals eerder gezegd een relatie met Brian. Dit hield niet lang stand, want na haar verblijf kreeg ze een relatie met DJ Afrojack, waarmee ze een dochter heeft.

Na haar deelname was ze nog te zien in het programma Echte Meisjes in de Jungle. Daarna werd het redelijk stil rond Amanda Balk. Inmiddels is ze drug bezig met eigen badkledinglijn en heeft ze een relatie met Quote 500-lid Edward Hollander. We hoeven ons dus geen zorgen te maken over Amanda.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMANDA BALK (@amandabalk_)

Brian Kubatz

De ex-lover van Amanda is tegenwoordig getrouwd en een trotste vader. We hebben hem een tijdje geleden nog als kickbokser voorbij zien komen, maar horen voor de rest vrij weinig van hem. Brian is nu werkzaam bij een groot IT-bedrijf waarin hij zich bezighoudt met cloud-oplossingen.

Brian Kubatz-deelnemer-gouden-kooi
Beeld: FB Brian Kubatz

Huub van Ballegooy

Deelmer Huub konden we toch wel bestempelen als dé pestkop van de villa. Hij kon de deelnemers flink laaiend maken, zocht de grens op en had altijd zijn woordje klaar. In de villa had hij een relatie met de blonde Claire. Samen kregen zij in 2009 een dochtertje. Ook deze relatie heeft geen stand gehouden. Later deed hij het namelijk met een deelneemster uit het realityprogramma Utopia.

Huub heeft zijn weg inmiddels wél gevonden in de tv-wereld. Van het productiebedrijf van de Gouden Kooi, Talpa, kon hij geen genoeg krijgen. Hij was zelfs even eindredacteur hiervan en castte onder andere mensen voor Utopia. Nu werkt hij mee aan verschillende bekende programma’s wereldwijd.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

huub-deelnemer-gouden-kooi
Foto: FB Huub van Ballegooy