grijs-haar-kapsel-trend-actrices
Beauty

5 top actrices die dé grijze kapsel trend rocken

Grijs haar is dé haartrend van 2023. Goed nieuws dus als je steeds vaker een witte haar in je kapsel tegenkomt. Want wist je dat grijs haar eigenlijk een mix is van compleet witte haren en je normale haarkleur? Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun witte haren met trots te dragen. En dat ziet er prachtig uit. Deze beroemde vrouwen laten zien hoe je je grijze haren met trots kunt dragen.

1. Jane Fonda

De actrice Jane Fonda is altijd al een rasechte schoonheid geweest. De 85-jarige actrice is dan ook hét voorbeeld van elegant oud worden. In 2020 besloot ze om haar witte haar niet meer te verbloemen en verfde ze haar haar grijs.

Het verven duurde maar liefst 7 uur, zo zegt haar stylist. Het publiek zag Fonda’s nieuwe grijze coupe voor het eerst tijdens de Oscar uitreikingen, waar ze de prijs voor ‘Best Picture’ mocht uitreiken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

2. Diane Keaton

De 77 jarige actrice Diane Keaton, bekend van onder andere The Godfather en Annie Hall, bewijst dat het hebben van grijs haar niet betekent dat je automatisch achter de geraniums moet gaan zitten.

De actrice showt haar witte natuurlijk haren in een geweldig kapsel vol volume. Om haar haarkleur meer diepte te geven, gebruikt ze highlights met diverse kleurtonen, variërend van lichtblond tot zilvergrijs.

3. Sarah Jessica Parker

Zeg je stijlicoon, dan zeggen wij Sarah Jessica Parker. De iconische actrice inspireert ons al decennialang met haar geweldige, soms over-the-top outfits. Zowel als Carrie Bradshaw als in haar eigen leven weet de 57-jarige actrice ons altijd te verbazen met haar feilloze gevoel voor stijl.

De actrice verscheen  op de cover van de Vogue met natuurlijke grijze haren voor het promoten van de nieuwe Sex and the City film ‘And just like that’. Over de opmerkingen die ze ontving over haar grijze coupe zegt Sarah tegen Vogue: ‘Het voelt bijna alsof mensen niet willen dat we helemaal in orde zijn met waar we zijn, alsof ze er bijna van genieten dat we gekwetst worden door wie we vandaag zijn, of we er nu voor kiezen om op natuurlijke wijze ouder te worden en er niet perfect uit te zien, of dat je er iets aan doet’.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

4. Helen Mirren

De overstap naar natuurlijk grijs haar was voor haar geen grote moeite, vertelt de 77-jarige Helen Mirren tijdens een interview aan Vogue: ‘Ik was al blond, dus het was een makkelijke overstap voor mij’.

Ze besloot haar witte haar niet langer te verbergen nadat ze voor haar rol als Koningin Charlotte in de film The Madness of King George haar haar met poeder grijs moest maken. Dit beviel haar zo goed, dat ze sindsdien de haarkleuring laat staan. Helen combineert haar witte haar met een vlotte korte coupe, wat in 2023 een van de meest trendy kapsels is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

5. Meryl Streep

We kennen Meryl Streep al met een grijze look in haar rol als de vileine hoofdredactrice Miranda Priestley in The Devil Wears Prada. Tegenwoordig laat de 73-jarige haar ook op de rode loper met veel zelfvertrouwen haar eigen grijs haar zien.

Je ziet bij de actrice hoe mooi het natuurlijk verloop van grijs haar kan zijn. In de foto’s van haar kapsels zie je de diverse blonde, bruine en witte haren samenkomen tot een mooi gelaagd geheel. Bravo voor de haarstylisten van de actrice, die haar natuurlijke haren zo mooi uit laten komen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!