grijs haar trend 2023 verzorgen stylen
Beauty

Grijs haar is dé trend van 2023: zo blijft je grijze kapsel mooi en gezond

Grijs haar is dé nieuwe haartrend van 2023. Heb jij van jezelf grijze lokken? Dan ben je dit jaar dus een echte trendsetter. En het scheelt je weer een extra tripje naar de kapper, want je hoeft die grijze coupe niet meer te verven. Wel is het belangrijk om je haar goed te verzorgen, zeker als je het regelmatig styled. Grijs haar is namelijk stugger en droger dan andere haren, en heeft net een beetje extra verzorging nodig. Wij zetten de beste verzorgingstips voor je op een rij.

Grijs haar het beste verzorgen

Grijs haar kan er super stijlvol en elegant uitzien, als je het tenminste goed verzorgt. Omdat je grijze haren sneller droog en stug worden dan normaal haar, is het belangrijk dat je je haar voldoende voedt met goede producten en regelmatig laat bijknippen. Door de droge textuur ziet grijs haar er snel dof uit. Om je haar gezond en glanzend te houden, gebruik je het beste wekelijks een versterkend masker of leave-in conditioner.

Gebruik na het wassen ook altijd een conditioner en een voedend serum die je haar tijdens het stylen beschermen tegen uitdroging. Kies voor producten die speciaal zijn ontwikkeld voor grijs haar. Je herkent deze vaak aan de blauwe of paarse kleur: het paarse pigment behoudt de zilveren gloed van je haar en zorg ervoor dat je haar niet te geel wordt. Bekijk bijvoorbeeld de haarverzorgingsproducten van Guhl.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Style tips voor trendy grijze kapsels

Zoals we ook al schreven in de kapseltrends van 2023 voor grijs haar, zijn de korte pixie en de bob dit jaar helemaal hip. Bovendien zijn deze kapsels niet moeilijk te onderhouden. De pixie draag je het beste een beetje warrig, waardoor je deze ’s ochtends alleen met een beetje wax of voedende olie hoeft te kneden.

De bob föhn je in model met een beetje voedende serum als basis. Laat beide kapsels regelmatig bijknippen: dode punten laten je grijze haar er dof en ongezond uitzien. Wees na het stylen van je haar extra voorzichtig met rook, chloor en zonlicht: door deze externe invloeden krijgt je haar sneller een gele gloed. Voor een optimale bescherming gebruik je een UV-blokkerende haarspray.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Womanly (@womanly_nl)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!