Beauty

Grijs haar is dé nieuwe haartrend van 2023

grijs haar trend 2023

Spot je wel eens een grijze haar in de spiegel? Ren niet meteen naar de drogist om je grijze haar te verven. Grijs haar is namelijk dé haartrend van 2023. Wie van nature al grijze haren heeft is nu hipper dan ooit. Er zijn namelijk ook mensen die veel geld betalen voor de zilveren look. Laat die grijze lokken dus vooral lekker los en lees onze tips om je grijze haar op z’n best uit te laten komen. 

Grey hair, don’t care

Via de hashtag #greyhairdontcare laten vrouwen op Instagram zien dat grijze haren zeker niet lelijk zijn. Ze delen hun natural grey looks om te laten zien dat grijs haar juist prachtig kan staan. Er zijn zelfs influencers die van hun grijze coupe een unique selling point maken. Zo beschrijft het 52-jarige model Lisa Dunn zich als een ‘natural silver model’. Ze heeft dan ook een prachtige zilveren kleur.

Heb je nog niet zo’n grijze coupe als Lisa Dunn, dan kun je het beste doen aan greyblending. Bij deze trend combineer je lichte en donkere highlights die lijken op je natuurlijk haarkleur. Hierdoor creëer je een mooie mix van kleuren waarin je grijze haar goed uitkomt. Het grijze haar valt hierdoor minder op zonder dat je deze zelf hoeft te verven.

Kapseltrends voor grijs haar

Heb je je grijze haren omarmd, maar ben je nog niet zeker over de juiste coupe? In 2023 zijn er veel kapsel trends die je grijze haar extra mooi uit laat komen. Één van de grootste trends is een korte pixie cut. De pixie is kort van achteren en aan de zijkanten, maar heeft wel een langere pony. Fijn aan dit kapsel is dat je het juist lekker rommelig mag dragen. Zo ben je ’s ochtends lekker snel klaar.

Een andere trend is de lange bob. Dit is ook een fijne trend voor als je niet zo’n fan bent van te kort haar, maar je ook geen lange haren (meer) wilt hebben. Grijs haar kan wat stugger en droger zijn dan je andere haren, waardoor een lange coupé moeilijker te onderhouden is. Net als de pixie cut mag de lange bob lekker warrig zijn.  Combineer de bob met licht en donkere highlights voor een extra gelaagd effect.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hellcat Hair (@hellcat__hair)