Beauty

Op deze leeftijd worden de meeste vrouwen grijs

grijs-haar-vrouwen-leeftijd
Foto: Freepik

Grijs haar is dé haarkleurtrend van dit najaar. Het is dus helemaal niet erg als jij je eerste haren al hebt gespot. Hoewel het even wennen kan zijn, is het krijgen van grijzer haar een natuurlijk onderdeel van het ouder worden. Ben je benieuwd wanneer jij je eerste grijze haar kan verwachten? Womanly zocht uit op welke leeftijd de meeste vrouwen grijs worden, en hoe je je grijze haar optimaal verzorgt voor een fantastische look.  

Op welke leeftijd worden vrouwen grijs?

Het krijgen van grijze haren is een natuurlijk proces, en iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Maar wanneer gebeurt dat nu eigenlijk meestal? Het antwoord op deze vraag is helaas niet makkelijk te geven. Het grijs worden van je haren is namelijk vooral genetisch bepaald. Ergens tussen hun 30e en 50e levensjaar beginnen de meeste vrouwen die eerste grijze haren te spotten.

Grijze haren zijn het gevolg van het stoppen van de melanineproductie in haarzakjes. Dit kan worden beïnvloed door genetische factoren, stress, voeding en zelfs de invloed van hormonale veranderingen, zoals de menopauze. Terwijl sommigen dit proces als een teken van ouder worden beschouwen, zien anderen het als een kans om te omarmen en een nieuwe look te creëren.

grijs-haar-vrouwen

Grijs haar optimaal verzorgen

Grijs haar heeft een andere textuur dan je normale haar. Dit komt omdat de afbouw van melanine er ook voor zorgt dat je haar wat droger en stugger aanvoelt. Hierdoor is een andere verzorging voor je haar nodig dan je gewend bent. Ook als je besluit om je grijze haar te verven, is het belangrijk dat je je haar na het verven de liefde geeft die het nodig heeft. Zorg ervoor dat je het haar regelmatig een haarmasker geeft en voldoende hydrateert.

Wil je toch liever geen grijze haren zien? Helaas heeft de haren uittrekken weinig zin. Grijs worden is een onomkeerbaar proces dat hoort bij het ouder worden. Wel kun je het proces van grijzer worden vertragen, door stress uit je leven te elimineren en ervoor te zorgen dat je gezond eet en voldoende beweegt. Zo zorg je ervoor dat je haarzakjes zo lang mogelijk de nodige melanine blijven produceren.

grijs-haar-leeftijd