Style

Altijd al willen weten: Dit gebeurt er als je een grijze haar uit je hoofd trekt

grijze-haren-trekken
Foto: Freepik

Er zijn twee dingen heel zeker in het leven: we moeten belasting betalen over onze zuurverdiende centjes en na een bepaalde leeftijd ontstaan er grijze haren. Heb jij de eerste al gespot? Ze kunnen tevoorschijn komen als je dertig kaarsjes heb uitgeblazen maar ook later of eerder. Misschien wil je ze er het liefst zo snel mogelijk uittrekken. Maar is dat eigenlijk wel zo slim? Womanly zoekt het voor jou uit. 

Kun je grijze haren beter laten zitten?

Allereerst zullen we het broodje aap verhaal maar meteen uit de wereld helpen. Het is namelijk een fabeltje dat je meer grijze haren ervoor terug krijgt als je ze eruit trekt. Volgens NSMBL kan elk haarzakje maar één haar produceren. Een grijs haarzakje begint dus niet twee grijze haren te groeien in plaats van ééntje als je er een haar uittrekt. Eraan plukken heeft dus totaal geen zin. Per dag raken we trouwens ook zo’n 150 haren op natuurlijke wijze kwijt. Een hele hoop dus!

Het uittrekken van haren uit je mooie hoofdje kan er trouwens ook voor zorgen dat het haarzakje wordt getraumatiseerd. De plek waar jij het haartje uittrekt neemt een pauze van zo’n 3 maanden en dan pas begint er weer een volgende groeicyclus. Tot die tijd zit je met een kale plek. Het is zelfs mogelijk dat die mooie haarbos niet terugkomt. En dat wil je natuurlijk niet.  Ook nog eens  mega slecht voor je prachtige haar dus.

grijze-haar-trekken

Grijze haren mogen gezien worden dit jaar

Wist je trouwens dat grijs haar dé trend is van 2023? Nog meer redenen om die pluk dus gewoon lekker te laten zitten. Er zijn flink wat actrices zoals Sarah Jessica Parker en Meryl Streep die de grijze kapsel trend rocken. En dat kan jij natuurlijk ook!  Ben je toch niet zo enthousiast?

Je kan natuurlijk altijd een kleurspoeling gebruiken. Let er daarbij wel op dat je niet een té donkere spoeling aanschaft. Grijze haren kunnen namelijk meer kunstmatig pigment absorberen. We hebben eerder een handige grijze haren bijbel voor je op de site gezet. Daarin vind je alles over het verven en de haarverzorging van je grijze lokken. Daar ben je wel even zoet mee! En je kan natuurlijk altijd nog de nadruk leggen op een mooie rode lippenstift of gelakte nageltjes.

grijze-haren-trend