grijze-haren-verbergen-oplossingen
Beauty

Zeg vaarwel tegen zichtbare grijze haren met deze style tips

Ouder worden is een zegen. Toch is het jammer dat het gepaard gaat met de nodige lichamelijke ongemakken, zoals rimpels en een steeds grijzer wordende coupe. Onlangs tipten we al een retinol serum van de Action dat de fijne rimpeltjes van de huid laat vervagen. Nu pakken we die vervelende grijze haren aan. Vermijd jij de laatste tijd ook de spiegel uit angst om weer zo’n grijze rakker tegen te komen? Met deze tips om die eerste grijze haren te verbergen is dat niet meer nodig. 

 1. Niet in je eigen kleur verven

Je haar in je oorspronkelijke kleur verven lijkt de meest voor de hand liggende tip. Maar volgens haarkleur-expert Josh Wood is dit juist geen goed idee. Bij het ouder worden verandert namelijk niet alleen het pigment in je haar, maar ook in je huid. De ondertoon van je huid is dus niet meer hetzelfde als vroeger.

Hierdoor kan je oorspronkelijke haarkleur opeens heel hard lijken, waarschuwt Josh. Gebruik dan ook een zachtere kleur dan je gewend bent. Om de juiste kleur te vinden breng je het beste even een bezoekje aan je kapper. Deze kan aan de hand van kleurvoorbeelden zien welke kleur bij de ondertoon van je huid past.

grijze-haren-verbergen-tips-verven

2. Goede voorbereiding is alles

De kleurexpert zegt niet voor niets dat je het beste eerst een bezoekje aan de kapper kan brengen, zelfs als je je haar thuis wilt verven. Grijze haren verf je namelijk niet zomaar weg. Niet alleen de kleur van de haren is anders, maar ook de textuur van het haar verandert door de jaren heen.

Het kan dus voorkomen dat de verf die je vroeger gebruikte nu heel anders uitvalt op het grijze haar. Ook kan het gebeuren dat het haar de verf niet goed pakt. Laat je dus eerst goed informeren voordat je zelf thuis aan de slag gaat. Hierdoor voorkom je de walk of shame naar de kapper als het achteraf helemaal de soep in loopt.

grijze-haren-verbergen-tips

3. Gebruik highlights of een kleurspoeling

Heb je van jezelf blond of lichtbruin haar? Dan kan het helpen om te beginnen met highlights. Deze geven een gelaagd en natuurlijk effect, waardoor de grijze haren al veel minder opvallen. Bovendien zijn highlights een stuk minder schadelijk voor je haar dan volledige verf.

Als je nog niet veel grijze haren hebt, dan is een kleurspoeling een goede oplossing. Deze spoelingen zijn semi-permanent en gaan zo’n 24 wasbeurten mee. Met een kleurspoeling bedek je de grijze haren en creëer je een subtiele overgang als de haren verder groeien.

4. Je haar volledig verven

Ben je nog niet toe aan een grijze coupe, dan kun je besluiten om je haar volledig te verven. Let wel op dat je niet zomaar een willekeurige verf koopt. De grijze haren pakken de verf namelijk op een andere manier dan je normale haar. Het beste kies je voor natuurtinten: dit zijn de kleuren die het meest natuurlijk overkomen en het meeste pigment bevatten. Voorbeelden van natuurtinten zijn ‘lichtblond, bruin, donkerbruin’ etc, en geen uitgesproken warme of koele kleuren.

Begin bij het verven eerst met de grijze haren, zodat de verf hierop het langst kan intrekken. Het kan ook helpen om de grijze haren eerst voor te pigmenteren. Dit doe je door wat haarverf (zonder de ontwikkelingsvloeistof) met water te mengen en op de grijze haren aan te brengen. Laat dit zitten en verf het vervolgens op de normale manier. Lees hier het hele stappenplan om je grijze haar volledig te verven.

grijze-haren-verbergen-tips

5. Draag je grijze coupe met trots

De laatste optie is makkelijk qua uitvoering, maar mentaal misschien nog lastig: laat je grijze haren lekker voor wat ze zijn. In het begin is dit misschien even slikken, maar bedenk dat grijze haren op dit moment ontzettend trending zijn. Er zijn genoeg mensen die er flink veel geld voor neerleggen om hun eigen haar grijs te kleuren. En dat terwijl jij het gewoon cadeau krijgt!

In het begin kun je een kleurspoeling gebruiken om het haar mooi uit te laten groeien. Grijze haren kunnen dikker en stugger zijn dan je andere haar, dus zorg voor een goede voedende conditioner. En gebruik een zilvershampoo en -conditioner om de grijstinten beter uit te laten komen, zoals de Guhl Zilverglans & Verzorging lijn.

grijze-haren-verbergen-tips-shampoo-kruidvat

SHOP NU VOOR 7,49

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!