Food & Drinks

Groene thee: hoeveel kopjes per dag is gezond?

Groene thee hoeveel kopjes per dag is gezond 1
Foto: Unsplash

Groene thee is een verkwikkend en gezond drankje dat al eeuwenlang gedronken wordt. Op de redactie zijn we dan ook dol op dit warme drankje, en liggen we dagelijks nog net niet aan een infuus van het spul. Na ons zoveelste kopje van de dag vroegen we ons af of er eigenlijk een limiet aan het drinken van groene thee zit. Womanly zocht uit hoeveel kopjes groene thee per dag gezond is. 

Maximaal aantal kopjes groene thee per dag

Groene thee is zowel in de winter als in de zomer een heerlijke dorstlesser. Want wist je dat thee ook tijdens de warme zomerdagen voor verkoeling zorgt? Bovendien verlagen zowel zwarte als groene thee het risico op een beroerte en verlagen ze de bloeddruk. Toch raad het Voedingscentrum aan om dagelijks zo’n 3 kopjes (groene) thee per dag te drinken.

Dit komt omdat groene thee, net als koffie, ook caffeine bevat, al wordt het bij thee theïne genoemd. Het is weliswaar minder cafeïne dan in koffie, maar toch genoeg om het in je lichaam op te merken. Vooral mensen die gevoelig zijn voor de effecten van cafeïne doen er beter aan om het bij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te houden.

Groene thee hoeveel kopjes per dag is gezond

Kruidenthee in plaats van groene thee

Loop jouw aantal kopjes thee per dag eerder op naar de 10 dan de 3? Dan kun je ervoor kiezen om de groene variant wat vaker in te wisselen voor kruidenthee. In kruidenthee zitten namelijk geen theebladeren die cafeïne bevatten. Let er daarbij wel op dat je sommige kruidentheesoorten ook niet eindeloos kunt drinken. Thee gemaakt van zoethout kan namelijk de bloeddruk verhogen. Ook sterrenmix kan dit effect hebben.

3 kopjes per dag is voor alle soorten thee dus een goede maatstaf om aan te houden. Zo weet je zeker dat je van de gezondheidsvoordelen van thee profiteert, zonder dat je je zorgen hoeft te maken om teveel cafeïne. Vergeet jezelf ook niet zo nu en dan te trakteren op iets lekkers bij je theemoment, zoals deze zelfgemaakte wimbledontaart of deze cheesecake met drie ingrediënten. 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

groene-thee-kopjes-dagelijks-kruidenthee