Media & Entertainment

Nachtje tussen de haaien slapen in Parijs voor de echte waaghalzen

haaien-slapen-parijs

Slapen in een simpel hotelletje kunnen we ons hele leven nog. We houden van avontuur en willen wel eens wat anders. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overnachting in een nostalgische Spice Girls tourbus of slapen in een wijnvat? Nu hebben we weer een pareltje voor jou ontdekt. Let op: alleen voor durfalletjes. In het romantische Parijs was het namelijk voor een paar dagen mogelijk om te slapen tussen de haaien.

Slapen tussen de haaien in Parijs

Via de travel website reisleven.nl kwamen we deze bijzondere ontdekking tegen. Voor de “Night at” -editie stond Airbnb en UBI BENE (een Frans evenementenbureau) drie koppels toe om de nacht door te brengen in een onderwaterkamer. Deze was helemaal speciaal gemaakt voor deze gelegenheid en ondergedompeld met drie miljoen liter water van de tank van het Aquarium van Parijs. Het spannende gedeelte hiervan: in deze onderwaterkamer zaten maar liefst 35 haaien.

Om dit voor elkaar te krijgen, werkte het bureau meer dan een jaar samen met een architectenbureau dat gespecialiseerd is in onderwatertechniek. Maar liefst 75.000 aanvragen hadden ze gekregen in 175 landen. Dit kunnen we toch wel een van de meest bijzondere overnachtingen in Europa noemen.

haaien-slapen-ubi-bene-parijs

Evenementen bureau UBI BENE

Wij gaan vanaf nu flink duimen dat zo’n evenement ook naar Nederland komt. Al zouden we het ook geen probleem vinden als UBI BENE dit nogmaals organiseert in Frankrijk. Pakken we gewoon die trein naar Parijs met een heerlijke croissantje voor onderweg om al in de stemming te kopen. Slapen tussen de haaien maak je uiteraard niet vaak mee.

Als deze niet erbij moet staan op je bucketlist, dan weten we het ook niet meer. Alhoewel, UNI BENE heeft nog meer toffe evenementen die zeker niet onbesproken mogen worden. Zo hadden ze in samenwerking met Ikea aan de Seine 6 hottubs gezet. Hier kon je heerlijk bubbelen met familie of vrienden.  Beter kan niet toch? Of naja, wij hebben dan wel weer de varende jacuzzi sloep in Nederland. Die komt daar aardig bij in de buurt.

ubi-bene-ikea-ton