haar doneren voorwaarden
Beauty

Haar doneren? Dit zijn de voorwaarden en zo doe je het

Een mooie bos haar is helaas niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen verliezen hun haar door ziekte of stress. Heb jij lange lokken en denk je erover om voor een kort kapsel te gaan? Dan kun je je  haar doneren voor het goede doel. Van het afgeknipte haar worden haarwerken gemaakt waar anderen ontzettend blij mee zijn. Hier lees je hoe je je haar doneert en onder welke voorwaarden dit kan.

Voorwaarden voor haar doneren

Mensen verliezen hun haar door ziektes zoals kanker en alopecia. Om dit haarverlies te verbloemen, bestaan er haarwerken van echt mensenhaar. Deze zijn zo gemaakt dat ze bijna niet van echte kapsels te onderscheiden zijn. In Nederland zijn er diverse bedrijven die de haarwerken maken, zoals bijvoorbeeld Haardonor.nl. Zij maken deze haarwerken met behulp van gedoneerd haar.

Je haar doneren is heel eenvoudig. Je kunt aan je kapper vertellen dat je je haar graag wilt doneren. Meestal weet de kapper een adres waar het haar naartoe kan worden gestuurd. Er zitten wel bepaalde voorwaarden aan het doneren van je haar. Zo moet het haar minimaal 30 cm lang zijn en moet je het in een paardenstaart aanleveren. Zo raken de haren niet in de knoop.

haar-doneren-kapper

Geverfd en grijs haar welkom

Ook kun je haar doneren dat al eerder geverfd of gestyled is. Volgens Haardonor.nl maakt het niet uit of je haar in laagjes is geknipt, een permanent heeft of geverfd is. Gebruik je Henna in je haar? Geef dit dan duidelijk van tevoren aan. Voor Henna geldt namelijk een speciale. behandeling. Daarnaast kun je ook je grijze haar doneren: dit is volgens Haardonor.nl juist meer dan welkom.

Haardonor.nl maakt van het haar dat zij ontvangen haarwerken voor volwassenen en kinderen die hun haar zijn verloren. De klanten die langskomen voor een haarwerk gaan eerst op consultatie bij de haarwerkmaker. Ze kijken naar de persoonlijke wensen van de klant en maken op basis daarvan een haarwerk dat niet van echt te onderscheiden is. Zo krijgt je afgeknipte haar een bijzonder tweede leven.

haar-doneren-haartypes

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!