haarkleurtrends-2023
Beauty

Deze haarkleurtrends wil je écht eens proberen in 2023

Of je nou toe bent aan iets nieuws dit jaar, of je wilt graag die paar grijze haren verbergen: je haar verven zorgt altijd voor een frisse nieuwe look. Dit jaar zien we een aantal opvallende haarkleurtrends voorbijkomen, die gegarandeerd zorgen voor veel bekijks. Ga jij dit jaar voor natuurlijk bruin, of toch liever voor grijs?

1. Grijs haar

Grijs haar is met stip dé haartrend van 2023. Goed nieuws dus als je van nature al grijze haren begint te krijgen. Maar voor degenen die niet met een witte coupe gezegend is, zijn er gelukkig veel soorten verf die je toch die felbegeerde grijze gloed kunnen geven.

Style je grijze haar in een korte bob of pixie om helemaal on trend te zijn dit jaar. Zorg er wel voor dat je je grijze haar goed verzorgt, ook als je het niet verft. Haar zonder pigment is namelijk anders van textuur dan haar met pigment, en wordt sneller stug en droog.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Armelle (@armelleperves)

2. Natuurlijke kleuren

Kastanjebruin, honingblond of ravenzwart: natuurlijke kleuren zijn dit jaar helemaal terug. Een natuurlijke kleur in je haar laten verven klinkt misschien een beetje gek, maar deze haarkleurtrend zegt meer iets over de kleurtonen.

Natuurlijke kleuren zijn kleuren die andere mensen van zichzelf hebben, zoals donkerbruin of warm blond. Je haar lijkt hierdoor nauwelijks geverfd en ziet er natuurlijk en niet té heftig gekleurd uit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

3. Pastelkleuren

Voor degene die natuurlijke kleuren te saai vinden hebben we een hele leuke nieuwe haarkleurtrend in de aanbieding: pastelkleuren. Heb je altijd al gedroomd over een babyroze of -blauwe coupe, dan is dit je kans.

Let er wel op dat je je haar eerst moet blonderen als je van jezelf donker haar hebt. De kleuren pakken beter op blond haar. Je kunt er voor kiezen om je haar helemaal in één kleur te verven, of verf een paar plukken voor een speels effect.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by All Pastel Hair (@allpastelhair)

4. Koperkleur

Een prachtige haarkleurtrend voor deze nog koude maanden: de koperkleur. Met deze kleur kun je eindeloos variëren. Heb je van jezelf erg licht haar, dan kan je kiezen voor een lichtere kopertoon die je haar een rode gloed geeft.

Of ga all in en verf je hele haar met een donkere koperkleur. De kleur staat prachtig bij verschillende huidtinten en oogkleuren, dus is erg geschikt voor verschillende looks. Overleg met je kapper welke kleur het beste bij jou past.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

5. Uptown blonde

We schreven al eerder over de Uptown Blond haarkleurtrend die momenteel door tout Hollywood wordt overgenomen. De term Uptown Blonde refereert aan uptown New York, aangezien deze look heel wat geld en tijd kost om te creëren.

Bij deze trend draait alles om zacht contrast en gouden tinten. De kapper gebruikt zowel highlights als lowlights om een super natuurlijk effect te creëren. Vraag de kapper om meer dan één tint blond om te variëren. Verwacht wel dat dit je heel wat euro’s en uren in de kappersstoel gaat kosten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!