Health

Haaruitval tegengaan: 4 sterke punten voor minder haarverlies

haaruitval-haarverlies-voorkomen

Dat ons lichaam verandert na het veertigste levensjaar, dat weten we allemaal. Niet alleen onze ‘body’ ziet er anders uit, maar ook het haar kan flink dunner worden. Het liefst willen we natuurlijk allemaal een flinke haardos op ons hoofd terugzien. Met deze tips kunnen we helaas geen sprookjes waarmaken, maar we kunnen er wel voor zorgen dat het haaruitval tegengaat. 

Kun je haaruitval tegengaan?

Haaruitval kan naast ouderdom verschillende reden hebben. Zo kun je wat haren verliezen tijdens de koudere dagen in de herfst of winter. Maar ook als je ziek bent geweest of last hebt van stress. Er zijn natuurlijk genoeg producten te koop die jouw haar veel voller maken.

Zo heeft John Frieda de PROFiller lijn die je haar tot 200% meer volume geeft. Toch zijn er nog veel meer manieren om haaruitval te verminderen die eigenlijk nog best gemakkelijk zijn. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

haaruitval-voorkomen

 1. Op je voeding letten

Je zou het misschien niet meteen bedenken, maar je voedingspatroon heeft veel te maken met haaruitval. Voor gezond en sterk haar is het belangrijk dat je veel vitaminen en eiwitten binnen krijgt. Fruit zoals sinaasappel of kiwi en groenten zoals spinazie, dragen bij aan gezond haar. Ook vis met een bron van magnesium en eieren met vitamine B12 zijn mega goed om te nemen om haaruitval te verminderen.

2. Stress beperken

We hebben het steeds drukker en drukker in ons leventje. Dat kan zorgen voor stress en spanning. Om juist lekker even tot jezelf te komen en te ontspannen, kan je bijvoorbeeld een sauna dagje nemen, een massage pakken, een yoga sessie volgen of hardlopen. Allemaal dingen die helpen om je lichaam tot rust te brengen. Een goed boek erbij pakken is natuurlijk ook altijd een top idee. Nu het zonnetje steeds meer gaat schijnen kun je lekker buiten genieten van jouw welverdiende rust.  haaruitval-stress-beperken

3.  Hairdetox behandeling

Womanly mocht eerder de hair detox van salon Amazonia Concept in Amstelveen uitproberen en die was heerlijk. Deze populaire behandeling zorgt niet alleen voor ontspanning, maar gaat ook haaruitval en roos tegen. De hair detox verwijdert chloor, koper, metaalresten en ophoping van chemische middelen en het creëert een schild dat het haar beschermd tegen vervuiling . Daarnaast herstelt het ook de haarvezel. Superfijn dus om een keer te proberen!

4.  Haar vaker los dragen

Draag jij jouw haar altijd in een strakke paardenstaart of knot? Dan kunnen de haarzakjes zo beschadigd raken dat ze uiteindelijk niets meer kunnen produceren. Dit overkwam de Britste ballerina Diva Holland. Doordat ze altijd een strakke knot droeg tijdens de dagelijkse balletlessen, begon haar haren op jonge leeftijd als af te sterven en verschenen en er kale plekken op haar voorhoofd. Als je rode bultjes bij je haargrens ziet of je hebt pijn tijdens het dragen van je kapsel, draag je haar dan meteen los.

haar-los-haaruitval-voorkomen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!