hack-oude-hyves-pagina
Media & Entertainment

Met deze hack vind je eindelijk jouw oude Hyves-pagina terug

Verlang jij ook zo naar die goede ‘ouwe’ Hyves tijd? Glitterplaatjes delen en elkaar krabbelen was toen het enige wat in je het leven telde. Instagram, Facebook en TikTok zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar toch missen we soms die oude vertrouwde Nederlandse socialnetwerksite. Stiekem zijn we ook wel een beetje benieuwd wat er allemaal opstond. Wist je dat je jouw oude profiel terug kan zien?

Hyves ooit populairste social media platform in Nederland

Het platform werd in 2004 opgericht en groeide al snel uit tot een populair social-media platform waar miljoenen Nederlanders een account op hadden. Via manly.nl kwamen we er zelfs achter dat de toenmalige Minister-president Jan Peter Balkenende een profiel had. Wie weet kun je hem wel terugvinden met het onderstaande trucje dat we je zo gaan geven.

In december 2007 zat Hyves op z’n piek met maar liefst 5 miljoen gebruikers. Helaas werd het platform 3 jaar later voor 43,7 miljoen verkocht aan de Telegraaf Media Group en dat ging niet al te best. Niet lang daarna werd Facebook namelijk razend populair en trok het veel meer bezoekers aan dan het Nederlandse social media kanaal.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hyves (@hyves_)

Oude profiel terugzien

Dansende bananen, glitterplaatjes en zelf je hele lay-out kunnen aanpassen was toch wel het hoogtepunt van dit oude social media platform. Best jammer dat dit kanaal inmiddels  is verdwenen. Gelukkig kwam Linda.nl met een link om jouw (misschien wel gênante) profiel terug te vinden. Je doet dit met de Wayback Machine. Dit werkt als een archief met zoekfunctie.

Het enige waar je nog even je hersens voor moet kraken is het terugvinden van jouw oude gebruikersnaam. Wie weet herinner je deze nog wel of kun je hem nog terugvinden in een oud vriendinnenboekje? Je gebruikersnaam tik je in met daarachter .hyves.nl en vervolgens klik je op zoek. Dan kan het genieten beginnen! Dit trucje kan je natuurlijk ook met andere sites doen die je mist.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hyves (@hyves_)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!