hair-detox-salon-amazonia-concept-amstelveen
Beauty

Geen sapjes meer met de hair detox van salon Amazonia Concept

Al die sapjes detox kuren kennen we nou wel. Ze ontgiften je lichaam en zorgen voor een versterking voor het immuunsysteem. Best oké, maar toch kost dat ontgiften je aardig wat energie en vooral honger. Niet heel erg ontspannend! Waar je wél relaxing van wordt is de hairdetox van salon Amazonia Concept. Hier knapt je haar weer helemaal van op en dat hebben we wel nodig met deze koudere dagen waarbij je haar snel beschadigd. Wij zeggen doen! In deze mooie salon helpen ze je niet alleen mega goed, maar voel je je ook meteen thuis.

Start van Amazonia Concept in Amstelveen

Deze geweldige salon zit in hartje Amstelveen. Met een gezellig winkelcentrum eromheen is deze plek goed te bereiken vanaf Amsterdam. Wij werden via Amazonia uitgenodigd om een hair detox te proberen. Dat noemen we nog eens een geluksvogel zijn. Bij binnenkomst kregen we een hartelijk ontvangst van de eigenaresse Raquel Fernandes. Deze Braziliaanse beauty runt sinds april 2022 de salon. Haar  zeer vriendelijke team kan je helpen in het Engels, Nederlands, Spaans en Portugees.

Hiervoor heette de salon Touch B en werkte Raquel hier als hairstylist en eigenlijk al half als manager. De blondine heeft na de overname de salon compleet gerestyled met een make-over die zeker wauw-factor waardig is. De plantenwand is alleen al zeer indrukwekkend. Nu we hier toch over beginnen: wist je dat Amazonia Concept voor elke 100 euro die er in de salon wordt gespendeerd een boom plaatst in the Amazon rainforest? Verklaart meteen ook de naam en de prachtige wand.

amazonia-concept-amstelveen

Eigenaresse Raquel Fernandes

De 30-jarige blondine is in Brazilië geboren en had altijd al de grote droom om een eigen onderneming te starten. Het succes begon ooit bij haar zusje. Zij vroeg aan haar grote zus of ze haar kapsel hetzelfde wilde doen als bij de kapster. Dit lukte Raquel maar al te goed. Zusterlief was mega trost op haar oudere zus en introduceerde de blondine bij de salon waar ze altijd kwam. Hier ging het balletje rollen en zo kreeg ze nog meer passie voor het vak. Uiteindelijk verhuisde Raquel naar Nederland en zet zo haar vak voort.

Het bijzondere aan Raquel is dat ze een zeer persoonlijke benadering heeft. Zo kijkt ze eerst naar je haarstructuur en haardoelen dan dat ze zomaar te werk gaat. Ze stelt ze van tevoren ook aantal vragen om een goed beeld te schetsen hoe je haar en hoofdhuid op bepaalde aspecten reageren. Per klant wordt er dus een individueel haardoel in elkaar gezet voordat er ook maar één vinger aan te pas komt.

Behandelingen bij Amazonia Concept

De salon werkt met vegan producten die goed voor het milieu zijn. Dat is nog eens fijn! Womanly mocht de hair detox bij Amazonia Concept uitproberen. Dat is naast onder andere de  Brazilian straightening collagen treat en de keratin treat een populaire behandeling die ze aanbieden.

Overigens kun je in de salon niet alleen terecht voor je het knippen en verzorgen van je haar, maar doen ze ook je nagels en make-up. Raquel vertelde zelfs dat ze ernaar streeft om hier een soort routine in te brengen. Als je zit voor je haar, doet iemand anders je nagels en een derde persoon je make-up. Handig voor de drukke bijtjes onder ons. Zo sta je binnen een mum van tijd buiten, terwijl je door de complete wasstraat bent gegaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brazilian Nails 🚀 (@liria_beauty)

Hair detox bij Amazonia Concept

Wij hadden geen idee wat je nou bij een hair detox moet verwachten. Jij ook niet? Dat komt goed uit, want we kunnen je na deze behandeling er alles over vertellen. Het product dat de salon gebruikt voor deze hair detox komt uit Brazilië en heet De Sirus. Een merk die geeft om duurzaamheid en daarom al heel wat acties op hun naam heeft staan met het behoud van het milieu. Zeer passend bij Amazonia Concept dus. De detox therapy is bestemd voor droog haar, tegen haaruitval, roos, vettigheid en groei mogelijkheden.

Het verwijdert chloor, koper, metaalresten en ophoping van chemische middelen en het creëert een schild dat het haar beschermd tegen vervuiling en herstelt daarnaast de haarvezel. Raquel waarschuwde al even dat het wat koud kan aanvoelen op je hoofdhuid en dat doet het ook zeker. Tegelijk komt ook de frisse geur van dit product je tegemoet. Na het uitspoelen was er meteen resultaat te zien. Mijn haar zag er weer frisser en gezonder uit. Benieuwd hoe ze hierbij te werk gaan? Hieronder zie je de behandeling bij een andere klant.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!