Style

Zo draag je je hakken voortaan altijd zonder pijnlijke voeten

hakken-dragen-zonder-pijnlijke-voeten
Zo draag je je hakken zonder pijnlijke voeten (Afbeelding: Barbie the Movie)

Elegant op hakken rondhuppelen zoals Barbie: we zouden het maar al te graag willen. Toch houden we het meestal maar één avond vol voordat we onze prachtige pumps weer inruilen voor platte schoenen. Heb je binnenkort een evenement waar je graag je hakken voor aandoet? Lees dan hier onze tips om je hakken zonder pijnlijke voeten te dragen. 

De juiste schoen en de juiste maat

Oke, dit klinkt misschien als een open deur, maar het dragen van een schoen die goed om jouw voet past kan wonderen doen voor het vermijden van pijnlijke voeten. Er bestaat tenslotte niet voor niets een verschil tussen goedkope (plastic) muiltjes van de Primark of schoenen van echt leer die de juiste ondersteuning bieden. Ook is de soort hak van groot belang: ben je niet gewend om vaak op hakken te lopen, kies dan eerst voor een brede en niet te groet hak.

Ook het kiezen van de juiste maat kan pijnlijke voeten voorkomen. Dit klinkt logisch, maar uit onderzoek blijkt dat maar liefst de helft van de vrouwen met de verkeerde schoenmaat rondloopt. Dit komt voornamelijk omdat men zich niet realiseert dat je voeten door de jaren heen van maat kunnen veranderen, bijvoorbeeld door een zwangerschap of door klachten aan de voeten zelf. Laat je schoenmaat opmeten in een schoenenwinkel.

hakken-dragen-pijnlijke-voeten

Bandje om de enkel, inlegzooltjes en inlopen

Goede tip voor beginners en mensen die van plan zijn vaak op hakken te lopen: een hak met een bandje om de enkel geeft een stuk meer stabiliteit aan je voeten, wat weer leidt tot meer draagcomfort. Ook kun je kiezen voor inlegzooltjes in de pump, afhankelijk van het model van de schoen. De inlegzooltjes verminderen de druk op de bal van je voet. Hierdoor heb je minder pijnlijke voeten en krijg je ook minder spierpijn in je benen en kuiten.

Tot slot een bekende maar waardevolle tip: loop je hakken eerst in alvorens je ze echt gaat dragen. Zo strek je de schoenen zodat ze zich aanpassen aan je voet. Ook weet je meteen waar de knelpunten zitten: deze kun je verhelpen door er een stukje tape of een blarenpleister op te plakken. Tape kan ook helpen tegen pijnlijke voeten door je derde en vierde teen losjes aan elkaar te tapen. Hierdoor zet je minder spanning op de zenuw die zorgt voor de pijn.

hakken-enkelbandje

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!