Food & Drinks

Halve avocado bewaren: deze trucs voorkomen dat hij bruin wordt

halve-avocado-bewaren-truc
Trucs om een halve avocado te bewaren. (Foto: Freepik).

Zonder avocado’s in huis zijn we eigenlijk niet compleet. We raken dan half in paniek; want waar moeten we onze wrap met zalm dan mee versieren of dat rijstwafeltje met kip? Geef ons maar zo’n pakje met 4 van die baby avocado’s. Daar worden we blij van! Helaas zijn we heel goed erin om ze open te snijden en dan vervolgens een paar dagen later aan een nieuwe groener rakker te beginnen. Die andere zien er namelijk vies en bruin uit. oeps! Hoe je dit kan voorkomen? Wij zochten het voor je uit! 

Avocado’s overrijp

Eerder maakten wij alle liefhebbers al blij met een artikeltje over hoe je sneller een rijpe avocado krijgt. We eten ze mega graag, maar zijn ze soms zo hard dat je er iemand een blauw oog mee zou kunnen slaan. Niet best en zeker ook niet lekker! Is de avocado zacht, maar onder het steeltje  nog groen? Dan heb je geluk en heb je een goede rijpe variant te pakken.

Als de vrucht heel zacht is en het kleurt ook bruin onder het scheelt, dan is ‘ie waarschijnlijk overrijp. Dat laatste is natuurlijk niet wat je wil. Vaak is het ook nog een gevalletje: eigen schuld, dikke bult omdat je de vrucht niet goed hebt bewaard. Ben je benieuwd hoe je deze romige lekkernij goed conserveert? Wij hebben dé tips voor jou om hem mooi groen te houden.

rijpe-avocado

Avocado op de juiste manier bewaren

Als je al de hele dag uitkijkt naar een heerlijke guacomole of suikervrij vegan ijs met mango en avocado, dan kan je flink teleurgesteld zijn als je een bruin zielig hoopje vrucht terugziet. Meestal eet je per keer maar een helft van de avocado omdat een hele wel erg veel is.

De andere helft wil je graag bewaren voor een andere keer. Eigenlijk moet je daar niet te lang mee wachten, want anders is hij niet meer lekker. Hoe kan je toch genieten van deze heerlijkheid zonder dat hij bruin is geworden? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Olijfolie op de avocado smeren

Wist je dat avocado’s veel sneller rijpen dan appels en bananen? Met die laatste vrucht is er trouwens geen reden voor paniek want wij hebben 3 heerlijke recepten met overrijpe bananen. Met een rijpe avocado is het een ander verhaal: deze is dan echt niet meer lekker. Om dit te voorkomen smeer je wat olijfolie op de helft van de vrucht en pak je hem in met aluminiumfolie. Vervolgens leg je hem in de koelkast en blijft de vrucht langer vers volgens de Cosmopolitan.

olijfolie-avocado-bewaren

Bij een rode ui bewaren

Een rode ui helpt niet alleen tegen die mega vervelende verkoudheid,  maar is ook een topper bij het bewaren van jouw favo groene vrucht. Staan de tranen al in je ogen als je alleen al het woordje ‘ui’ hoort? Wij hebben 5 manieren om uien te snijden zonder een flinke huilpartij. Scheelt je weer wat servetjes. Hoe je precies te werk gaat? Leg wat schijfjes rode ui samen met de open avocado in een bakje en stop dit afgesloten in je koelkast. De damp van de ui zorgt er volgens Margriet.nl voor dat de vrucht niet bruin wordt.

Pit niet weggooien

Een avocado kun je het beste bewaren met de pit er nog in. Deze zorgt er namelijk voor dat er minder zuurstof bij komt en dat ‘ie dus minder snel bruin wordt. Avocado’s invriezen is overigens geen goed idee. Net als ongekookte aardappelen transformeren deze na het invriezen in een vies papje.

avocado-pit-bewaren

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!