Style

Met deze super handige tips past àlles in je handbagage

handbagage-inpakken-vakantie
Slimme tips om alleen met handbagage op vakantie te gaan (Afbeelding: Unsplash)

Of je nu op een korte stedentrip gaat of een langere vakantie plant, reizen met alleen handbagage scheelt je een hoop tijd en geld. Helaas passen niet altijd al je fantastische outfits in dat kleine koffertje. Om toch optimaal met alleen je handbagage te kunnen reizen, zijn er een paar tips en trics die je toe kunt passen. Veel reisplezier! 

Maak van tevoren een lijst met outfits

Ken je het gevoel dat je aan het inpakken bent voor vakantie, en opeens vind dat je alles moet meenemen? Zelfs kledingstukken die al een jaar achterin de kast liggen te verstoffen, worden in je hoofd opeens een topstuk die je sowieso gaat dragen. Als je eenmaal op vakantie bent, kun je je gekozen kleding niet meer veranderen. Daarom is de stress tijdens het inpakken des te groter.

Je kunt voorkomen dat je veel te veel in je koffer gooit door eerst een lijstje met alle outfits te maken. Ga per dag na wat je die dag ongeveer voor activiteiten gepland hebt staan en bedenk daar een goede outfit bij. Bedenk ook welke items je vaker kunt gebruiken: bij warm weer heb je namelijk maar één vestje nodig. Ook hoef je echt niet voor elke dag nieuwe schoenen mee. Neem één paar om te wandelen, één paar mooie schoenen en een paar slippers mee.

handbagage-inpakken-vakantie

Beperk je toiletartikelen

We snappen dat het heel verleidelijk is om je eigen bodylotion, shampoo, conditioner, lenzenvloeistof, haarmasker, oogcreme, zelfbruiner en serums mee te nemen. Maar deze spullen nemen veel ruimte in beslag, en zijn bovendien boven de 100 ml verboden om in je handbagage mee te nemen. Wees daarom streng voor jezelf in welke dingen echt essentieel zijn om mee te nemen en welke je op de bestemming zelf kunt kopen.

Schenk de essentiële items over in speciale reisflacons voordat je ze in je handbagage doet. Dit scheelt je een hoop ruimte en voorkomt een check bij de douane. Gebruik daarnaast ook beautyproducten die meerdere functies hebben, zoals een getinte zonnebrand, een zelfbruiner met spf of een shampoo en conditioner in één.

vakantie-handbagage-toiletartikelen

Berg je kleding strategisch op

Hoewel inpakken wellicht niet je meest favoriete hobby is, kan het een stuk schelen voor de opbergruimte als je het strategisch aanpakt. Nadat je hebt bedacht welke items je wel en niet in je handbagage mee wilt nemen, is het verstandig om ze slim op te bergen. Gebruik daarvoor zogenaamde opbergzakken of kleding organisers. In deze kledingzakken berg je de kleding per categorie op, zodat je ook bij het uitpakken precies weet wat waar zit.

Nog een slimme tip om ruimte te besparen: rol je kleding op. Zo zorg je ervoor dat ze kreukelvrij op je vakantiebestemming aankomen en er past een stuk meer in je koffer. Deze tip is vooral handig als je veel t-shirts en blouses meeneemt. Zo geniet je binnenkort van een kreukelvrije en fashionable vakantie.

handbagage-opbergzakken

SHOP NU VOOR 21,95

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!