Style

Mini handtas kleiner dan zandkorrel geveild voor mega bedrag

handtas-kleiner-zoutkorrel-veiling
Handtas kleiner dan zoutkorrel op de veilig. (FOTO MSCHF)

Bij sommige trends moeten we eerlijk zeggen dat we hem niet helemaal snappen. Zo stond onze mond al eerder open van verbazing bij de hilarische big red boots van 350 euro. Nu hebben we weer iets ontdekt waarvan jij ook waarschijnlijk zou denken: ‘why?’. Deze mini handtas kan je alleen met een microscoop zien, maar trok duidelijk de belangstelling op een veiling. Hij ging bij het veilinghuis onder de hamer voor een bedrag van maar liefst 63.000 dollar (bijna 58.000 euro).

MSCHF tas die je alleen met microscoop kunt zien

Je sleutels of favoriete dupe lipstick van Charlotte Tilbury passen er niet in, maar dat maakte de koper schijnbaar niet uit. Met een afmetingen van 657, bij 222, bij 700 micrometer, is de ‘handtas’ zelfs kleiner dan een korreltje zout. Het voorwerp is met het blote oog amper zichtbaar. Je moet dus ook nog eens oppassen dat je hem niet kwijtraakt. ‘Annie, houd jij mijn tassie effe vast’, gaat dus niet op bij dit exemplaar. Stel je voor dat je hem niet meer kan vinden!

De koper krijgt er voor het geld gelukkig wel een microscoop bij, zodat hij het kunstwerk altijd kan bekijken. De tas is geïnspireerd op een model van Louis Vuitton. Met het ontwerp wil MSCHF (die overigens ook de Big Red Boots hadden ontworpen) een statement maken. Tassen worden volgens hen namelijk steeds kleiner, en daardoor ook disfunctioneel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MSCHF (@mschf)

Tas gemaakt met bijzondere techniek

Via Nu.nl kwamen we erachter dat de tas is gemaakt van een speciaal soort hars met een bijzondere techniek, dat ’twee-foton polymerisatie’ wordt genoemd. Hiermee kan plastic op microschaal in 3D worden geprint. Afgelopen dinsdag werd hij verkocht via het online veilinghuis Joopiter. Dit is opgericht door de Amerikaanse zanger en ontwerper Pharell Williams. Het is overigens niet bekend wie er met de mini handtas vandoor is gegaan.

Toch is niet iedereen zo enthousiast over dit item, Zo reageert iemand op Instagram: ”Wat is dit? een handtas voor mieren? Anderen vinden het belachelijk dat mensen hier geld aan uitgeven:  “Ondertussen verhongeren mensen, maar de eliteklasse geeft haar geld liever uit aan een handtas die ze niet eens kunnen zien.”. Tja, wij houden het wel bij de prachtige ZARA schoudertas die ook helemaal losging op de socials. Ook nog eens een stuk goedkoper.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

handtas-mschf-onder-microscoop
Zo ziet de tas eruit onder de microscoop