Beauty

Met deze 5 tips lukt het zelfs jou om je haren niet elke dag te wassen

haren-niet-elke-dag-wassen
Foto: Freepik

Was jij je haar het liefst elke dag? Niet meer doen! Het dagelijks wassen van je haar kan leiden tot uitdroging, beschadiging en een overproductie van talg. Bovendien train je je haar om sneller vet te worden hoe vaker je het wast. In het begin zal het minder vaak wassen van je haar even wennen zijn, maar je krijgt er een gezondere bos voor terug. Met deze vijf tips lukt het zelfs jou om je haren een dag (of twee) langer met rust te laten. 

1. Mild wassen met natuurlijke ingrediënten

Een gezonde haarroutine is de basis voor het verminderen van het aantal wasbeurten. Gebruik milde, sulfaatvrije shampoos en conditioners die passen bij je haartype. Hoe milder de shampoo, hoe minder hard je hoofdhuid hoeft te werken om het overtollige talg aan te vullen. Je kunt er dus beter voor zorgen dat je haar tijdens het wassen nog een beetje vet blijft. Neem eens in de twee weken een haarmasker gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals avocado en banaan.

haar-wassen-vet

2. Train je haar geleidelijk

Geen zorgen: je hoeft echt niet meteen de hele week met vet haar rond te lopen. Als je gewend bent om je haar dagelijks te wassen, kan het even duren voordat je haar zich aanpast aan een nieuwe routine. Begin door je wasbeurten om de andere dag te plannen en werk geleidelijk (in zo’n 6 tot 8 weken) naar minder frequent wassen toe. Je hoofdhuid zal na verloop van tijd minder talg produceren, waardoor je haar minder snel vet wordt.

haar-wassen-verzorging

3. Draag je haar omhoog

Ben je je haar aan het trainen, dan kan het in het begin vetter zijn dan normaal. Om deze vetheid te verbloemen, kun je je haar het beste in een omhooggestoken kapsel dragen. Denk bijvoorbeeld aan een hoge paardenstaart of een losse knot. Zo voorkom je ook dat je zelf veel met je handen in je haar zit, waardoor het nog vetter wordt.

haar-wassen-knot

4. Gebruik droogshampoo (met mate)

Lees je op het internet tips om je haar minder snel te wassen, dan staat droogshampoo altijd in het rijtje. En wij geven graag toe: deze spray kan een echte lifesaver zijn als het gaat om het snel opfrissen van je haar. Toch kun je droogshampoo het beste niet té veel gebruiken. Het spul dat je haar ontvet zorgt er namelijk ook voor dat je hoofdhuid verder uitdroogt. Gebruik droogshampoo daarom op de dag dat je haar echt vet is, maar je het wassen nog één dagje extra wilt rekken.

haar-wassen-uitstellen

5. Bescherm je haar ’s nachts

Je haar kan ’s nachts vettig worden door wrijving met je kussensloop en de natuurlijke oliën van je huid. Gebruik een satijnen of zijden kussensloop om de wrijving te verminderen en het risico op vet haar te minimaliseren. En wist je dat zo’n kussensloop ook goed werkt tegen rimpels? Zorg er daarnaast voor dat je je beddengoed minimaal 1 keer per week wast. Zo blijven je lokken ook tijdens het slapen lekker fris.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!